Siirry suoraan sisältöön

Puistonpenkeistä nuotiopaikkaan - Oulun osallistuvassa budjetoinnissa äänestettiin kahdeksan ehdotusta toteutukseen

10.9.2021

Oulun kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestystulos on selvillä. Oululaiset äänestivät elo-syyskuussa, mihin kaupunki käyttää 50 000 euroa. Tuloksena saatiin kahdeksan kohdetta, jotka laitetaan kuntoon vielä tämän vuoden aikana.

Äänestykseen osallistui 1485 oululaista ja yhteensä ideat saivat 7088 ääntä. Eniten ääniä keräsi ehdotus nuotiopaikan perustamisesta Hiukkavaaran alueelle. Muut seitsemän toteutettavaksi äänestettyä ehdotusta ovat lainattavien pelien ja ulkopelivälineiden hankinta kirjastoille, Kaijon kamut -vertaiskahvila erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille, nuotiopaikka Metsokankaalle, puistonpenkkien lisääminen yleisille alueille, uudet maalit Hiirosen jalkapallokentälle, roskat maasta roskapönttöihin - roskapönttöjen maalaaminen sekä skeittaukseen ja scoottaukseen tarkoitettujen ramppien, hyppyreiden, boxien ja kurbien hankinta Kaakkurin liikuntamaahan.

Viimeinen ehdotus eli skeittaus- ja scoottauselementit ei mahdu 50 000 euron budjettiin kokonaisuudessaan, joten se toteutetaan suunniteltua pienimuotoisemmin. Kaikki äänestyksen voittaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2021 aikana. Osallistu Oulu -sivustolla voi seurata toteutusten etenemistä.

Ensi vuonna uudestaan

Kaikkiaan äänestyksessä oli mukana 21 asukkaiden ideoiden pohjalta laadittua ehdotusta. Jokainen äänestyksessä mukana ollut ehdotus sai ääniä. Äänestämään pääsivät kaikki tänä vuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat oululaiset.

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.

Osallistuva budjetointi käynnistyy jälleen ensi vuonna ideoiden haulla.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vielä tämän vuoden aikana luvataan muun muassa lisätä penkkien määrää yleisille alueille. Kuva: Mostphotos

Liittyvät sisällöt

Lue myös