Siirry suoraan sisältöön

Puhutaan turpeesta -tilaisuus tarkastelee turvekysymystä monelta kantilta

23.2.2021

Turve puhuttaa Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa ja Euroopassa. Suomi on sitoutunut hallitusohjelmassaan vähentämään turpeen käyttöä, sillä sen ympäristöä kuormittavat päästöt ovat kiistattomat. Turpeesta puhutaan tällä kertaa Kirjastoista kansanvallan foorumeita -sarjassa keskiviikkona 24. helmikuuta.

Turpeen ilmastonmuutosta kiihdyttävä vaikutus mietityttää kansalaisia ja päättäjiä. Lisäksi Suomi on sitoutunut hallitusohjelmassaan vähentämään turpeen käyttöä. EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahasto helpottaa siirtymistä kohti vähemmän ilmastoa kuormittavaa energiantuotantoa. Vielä ei kuitenkaan tarkasti tiedetä, mitä nämä helpotukset ovat käytännössä.

Kansanvallan kahvit -tilaisuuksissa halutaan edistää kansalaiskeskustelua. Keskiviikkona 24. helmikuuta kello 18–19 puhutaan turpeesta eri näkökulmista. Tilaisuuden keskustelijoiksi saapuvat kansanedustajat Mari-Leena Talvitie (kok.) ja Juha Pylväs (kesk.) sekä Oulun kaupunginvaltuutettu Esa Aalto (vihr.). Keskustelun alustaa kansalliseen turvetyöryhmään kuuluva Pohjois-Pohjanmaan liiton suunnittelujohtaja Jussi Rämet. Tapahtuma toteutetaan verkkokeskusteluna Teamsissa.

Tilaisuuden järjestävät yhdessä Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste, Oulun kaupunginkirjasto ja Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hanke (Sitra), joka tuo lisää poliittista keskustelua kirjastoihin sekä kokeilee uusia tapoja tuoda kuntalaisia ja päättäjiä yhteisen keskustelun äärelle. Oulun Urban Culture ry ja Kaupunkimme-festivaali ovat myös mukana tapahtuman järjestämisessä.

Kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan tuomaan omia näkökulmiaan keskusteluun.

Keskustelua pääsee seuraamaan 24.2. kello 18 alkaen täällä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suomen soita tulisi suojella. Turpeen nostaminen soilta ja soiden ojittaminen muun muassa kuormittavat vesistöjä. Kuva: Mun Oulu

Lue myös