Siirry suoraan sisältöön

Pride-tapahtuma järjestetään tänä kesänä myös Oulussa

8.6.2021

Pride-tapahtumia järjestetään tänä vuonna parisenkymmentä ympäri Suomen. Oulu Pride järjestetään toinen päivä elokuuta alkaen.

Parhaillaan vietetään kansainvälistä pride-kuukautta. Tänä kesänä tapahtumia järjestetään parisenkymmentä ympäri Suomen ja suurin osa painottuu loppukesään.

Pride-tapahtumat ovat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumia. Moni tapahtumajärjestäjä joutui perumaan edelliskesän Priden, mutta esimerkiksi Oulu Pride järjestetään tänä vuonna mahdollisuuksien mukaan 2.–8. elokuuta.

Tapahtumien määrä on jälleen yhtä suuri kuin ennen koronapandemiaa, vaikka koronatilanne näkyy edelleen siinä, että tapahtumia järjestetään paljon verkossa.

Pride-viikon ohjelmistossa tuodaan yhteen monimuotoinen osallistujajoukko keskustelemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista ja henkilökohtaisista kokemuksista sekä järjestetään lukuisia tapahtumia ympäri kaupunkia. Osa tapahtumista toteutetaan myös verkossa.

Oulu Pride etsii tällä hetkellä myös vapaaehtoisia erilaisiin talkootehtäviin. Tarjolla on monenlaisia tehtäviä, kuten opastus- tai neuvontatehtäviä, oheistuotteiden myyntiä, roudaamista tai kuvaamista.

Tapahtumia järjestävät Setan jäsenjärjestöjen lisäksi yksityishenkilöt, kunnat, yhdistykset ja yritykset.

Vuosi 2021 on erityinen, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen kriminalisoinnin poistamisesta, 40 vuotta homoseksuaalisuuden ja 10 vuotta transvestisuuden ja fetissien poistumisesta mielenterveysluokituksesta.

Osa Pride-tapahtumista järjestetään tänä vuonna myös verkossa. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta