Siirry suoraan sisältöön

POPsote vie sote-uudistusta eteenpäin Pohjois-Pohjanmaalla

26.8.2020

Sote-uudistus on sosiaali- ja terveysministeriön johtama kansallinen uudistus. Pohjois-Pohjanmaalla uudistusta vetää POPsote-hanke. Hankkeessa ovat mukana kaikki alueen kunnat ja kuntayhtymät. POPsote-hankkeen kokonaisbudjetti on 15,8 miljoonaa euroa, josta valtionavustusta 13,6 miljoonaa euroa.

Hankkeen johtajaksi on valittu väliaikaisena hankejohtajana toiminut Jouko Luukkonen. Hanketta ohjaa laaja poliittinen ohjausryhmä, jossa on edustus alueen sote-palvelujen järjestämisvastuullisista toimijoista, keskeisistä sidosryhmistä ja kunnanjohtajat. Hankehallinnoijana toimii Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Hankkeeseen tulee kokonaisuudessaan noin 56–66 henkilötyövuoden panos.

Oulu toteutusvastuussa digi-kokonaisuudesta

Hankkeessa käytetään kuuden alueen aluejakoa: Oulu, Oulun eteläinen, Rannikkoseutu, Lakeus, Oulunkaari ja Koillismaa. Eri organisaatioille on jaettu toteutusvastuita. Oulun kaupunki on toteutusvastuussa asukkaan ja ammattilaisen digipalvelut -kokonaisuudesta, jonka budjetti on 1,74 miljoonaa euroa.

Ministeriön maakuntakierros Oulussa 27.9.

Ministeri Kiuru ja muut sote-ministerityöryhmän ministerit kiertävät maakunnissa kertomassa sote-uudistuksen tavoitteista ja lausuntokierroksella olevasta lakiluonnoksesta sekä kuulemassa alueiden palautetta. Pohjois-Pohjanmaan tilaisuus järjestetään Oulussa torstaina 27.8. kello 9–11. Tilaisuutta on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä STM:n Youtube-tilillä.

Lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan sote-palveluiden uudistuksesta löytyy osoitteesta popsote.fi. Kansallista sote-uudistusta pääsee seuraamaan soteuudistus.fi-sivuilla.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunki vetää uudistuksessa asukkaan ja ammattilaisen digipalvelut -kokonaisuutta. Kuvassa Kontinkankaan hyvinvointikeskus. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta