Siirry suoraan sisältöön

POPsote vie sote-uudistusta eteenpäin Pohjois-Pohjanmaalla

26.8.2020

Sote-uudistus on sosiaali- ja terveysministeriön johtama kansallinen uudistus. Pohjois-Pohjanmaalla uudistusta vetää POPsote-hanke. Hankkeessa ovat mukana kaikki alueen kunnat ja kuntayhtymät. POPsote-hankkeen kokonaisbudjetti on 15,8 miljoonaa euroa, josta valtionavustusta 13,6 miljoonaa euroa.

Hankkeen johtajaksi on valittu väliaikaisena hankejohtajana toiminut Jouko Luukkonen. Hanketta ohjaa laaja poliittinen ohjausryhmä, jossa on edustus alueen sote-palvelujen järjestämisvastuullisista toimijoista, keskeisistä sidosryhmistä ja kunnanjohtajat. Hankehallinnoijana toimii Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Hankkeeseen tulee kokonaisuudessaan noin 56–66 henkilötyövuoden panos.

Oulu toteutusvastuussa digi-kokonaisuudesta

Hankkeessa käytetään kuuden alueen aluejakoa: Oulu, Oulun eteläinen, Rannikkoseutu, Lakeus, Oulunkaari ja Koillismaa. Eri organisaatioille on jaettu toteutusvastuita. Oulun kaupunki on toteutusvastuussa asukkaan ja ammattilaisen digipalvelut -kokonaisuudesta, jonka budjetti on 1,74 miljoonaa euroa.

Ministeriön maakuntakierros Oulussa 27.9.

Ministeri Kiuru ja muut sote-ministerityöryhmän ministerit kiertävät maakunnissa kertomassa sote-uudistuksen tavoitteista ja lausuntokierroksella olevasta lakiluonnoksesta sekä kuulemassa alueiden palautetta. Pohjois-Pohjanmaan tilaisuus järjestetään Oulussa torstaina 27.8. kello 9–11. Tilaisuutta on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä STM:n Youtube-tilillä.

Lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan sote-palveluiden uudistuksesta löytyy osoitteesta popsote.fi. Kansallista sote-uudistusta pääsee seuraamaan soteuudistus.fi-sivuilla.

 

Oulun kaupunki vetää uudistuksessa asukkaan ja ammattilaisen digipalvelut -kokonaisuutta. Kuvassa Kontinkankaan hyvinvointikeskus. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta