Siirry suoraan sisältöön

Polkupyöräpoliisit tulevat Oulun kaduille vappuna

28.4.2023

Oulun poliisilaitoksen polkupyöräpoliisit aloittavat partioinnin vapunpäivänä. Heidän on tarkoitus puuttua esimerkiksi sääntöjenvastaiseen sähköpotkulautailuun.

Alkava kesä on kaikkiaan kolmas, jolloin Oulussa partioivat polkupyöräpoliisit. Kausi alkaa sään salliessa vapunpäivänä ja jatkuu syyskuuhun asti. Polkupyöräpartioinnin tarkoituksena on parantaa turvallisuutta ja lisätä poliisin näkyvyyttä Oulun keskustassa.

Poliisin mukaan polkupyöräpartiot panostavat liikenteenvalvonnassa entistä enemmän suojattomien tienkäyttäjien, kuten jalankulkijoiden, polkupyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajien turvallisuuteen. Esimerkiksi pyöräilyyn ja sähköpotkulautailuun jalkakäytävillä luvataan puuttua.

”Jotkut sähköpotkulautailijat kuljettavat toista henkilöä sähköpotkulaudan kyydissä, vaikka se on kiellettyä. Puutumme varsinkin näihin kyydittämisiin sekä jalkakäytävillä ajamisiin”, kertoo ylikonstaapeli Antti Tikkanen Oulun poliisilaitoksesta poliisin tiedotteessa.

”Viime kesänä eräällä tehtävällä polkupyöräpartio löysi kadonneen muistisairaan henkilön maastosta keskustan tuntumasta.”

Polkupyöräpoliisit hoitavat liikenteen- ja järjestyksenvalvonnan ohella muitakin tavanomaisia poliisitehtäviä. He voivat osallistua esimerkiksi kadonneiden henkilöiden etsintään.

”Viime kesänä eräällä tehtävällä polkupyöräpartio löysi kadonneen muistisairaan henkilön maastosta keskustan tuntumasta”, kertoo ylikonstaapeli Tikkanen.

Polkupyöräpoliisit partioivat erityisesti niinä päivinä, kun Oulun keskustassa on paljon ihmisiä liikkeellä, esimerkiksi festivaalien aikana.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Polkupyöräpartiot aikovat puuttua muun muassa pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden luvattomaan ajoon jalkakäytävillä. Kuva: Poliisi

Lue myös

Lue lisää aiheesta