Siirry suoraan sisältöön

Polar Bear Pitching peruttiin, virtuaalitapahtumaa selvitetään

5.3.2020

Polar Bear Pitching -tapahtuma on peruttu. Se piti järjestää Oulussa 12.3. Tapahtuman perustaja, tuottaja Mia Kemppaala korostaa, että he eivät missään tapauksessa halua lietsoa uhkia eivätkä luoda pelkoja.

Tapahtuman erityisyys johti perumiseen

Peruminen on varotoimi, jossa huomioidaan tapahtuman erityisluonne.

”Kylmään avantoon kun mennään, niin olitpa terve tai sairas, nenä niiskuttaa. Siitä sitten lämpimään paljuun ja saunaan. On pikkuisen liian suotuisa ympäristö viruksen leviämiselle”.

Polar Bear Pitchingiin olisi osallistunut 250 start up -yrityksen ja sijoittajaryhmän edustajaa. Kyse on hyvin kansainvälisestä joukosta. Myös Italiasta epidemia-alueelta oli tulossa kilpailijoita.

”Perumisia oli tullut muutenkin jo pidemmän ajan, kun osallistujien organisaatiot eivät sallineet saapumista Ouluun. Monella yrityksellä on nyt käytäntö, että työntekijät joutuvat karanteeniin, jos ovat tekemisissä koronan kriisialueiden ihmisten kanssa. Myös koko organisaatio voi joutua etätöihin eli tulee kierre.”

Vastuullisuutta kiiteltiin

Polar Bear Pitching järjestävät Business Oulu ja Oulun yliopisto. Tapahtuman perumisesta päättivät organisaatioiden johtajat ja tapahtumatyöryhmä.

”Perumispäätös oli vaikea, mutta meidän tarkoituksemme on lisätä alueen vetovoimaa ja tehdä tunnetuksi sisukkuutta. Emme halua tulla tunnetuksi yhteisönä, joka toi koronan Suomeen emmekä halua yrityksiä karanteeniin.”

Kemppaalan mukaan osallistujat ovat olleet pahoillaan, mutta arvostaneet vaikeaa, vastuullista ja rohkeaa päätöstä.

Uuden avannon edessä

Kansainväliset puhujat ovat ehdottaneet Polar Bear Pitchingin toteuttamista virtuaalisena.

”Seitsemän päivää on aikaa selvittää, miten virtuaalitapahtuma luodaan. Meillä on olemassa Brella-sovellus, jota voidaan pitää auki useampana päivänä ja sitä kautta esitellä start-up-yrityksiä.”

Kemppaala muistuttaa, että kun Polar Bear Pitchingiä alettiin tehdä lokakuussa 2013, Nokia ajoi alas toimintojaan.

”Kirjoittelu oli kielteistä eikä meidän ideaamme avannosta uskottu. Nyt olemme uuden avannon edessä taas. Selvitämme, onko virtuaalitapahtumaa mahdollista toteuttaa ja miten osallistumisessa hyödynnettäisiin sosiaalista mediaa. ”

Polar Bear Pitchingin kumppanitapahtumat Virtual Reality Nordic (11.3.),  Cultural Climate Pitching (12.3.) ja Race of Drones Oulu (13.3.) järjestetään normaalisti. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Polar Bear Pitching jouduttiin perumaan koronaviruksen leviämisen vuoksi. Kuva: Henri Luoma

Lue myös