Siirry suoraan sisältöön

Poikkeuksellisen paljon kaivutöitä tulossa Ouluun

4.5.2023

Oulussa tehdään poikkeuksellisen paljon katutöitä ja kaivetaan tulevina kesinä paljon muun muassa valokuitua katualueille. Kaivutöitä on tänä vuonna Oulunsalossa, Karjasillalla, Höyhtyällä, Nokelassa, Pateniemessä, Herukassa, Rajakylässä, Myllyojalla, Kirkkokankaalla, Haukiputaalla ja Ylikiimingissä. Lisäksi ympäri kaupunkia tehdään katualueilla muitakin verkostokaivuja.

Kaivajan laittaa kohteisiin työmaataulut, josta ilmenee yhteystiedot ja työn kesto. Mahdollisista vahingoista, kuten ojarummun tukkeutumisesta tai epäsiististä jäljestä, vastaa kaivutyötä tekevä urakoitsija. Palaute vahingoista tulee osoittaa suoraan kaivu-urakoitsijalle.

Kaupunki korjaa pinnat alueittain

Oulun kaupunki korjaa jälkityönä omistamiensa katu- ja viheralueiden pinnat. Kaikki korjattavat kohteet ovat kaivulupajärjestelmässä, eikä niiden korjauksista tarvitse olla yhteydessä erikseen kaupunkiin.

Korjauksissa edetään alueittain, eikä korjaustöitä tehdä yksittäisissä kohteissa heti kaivun jälkeen. Ensimmäisenä korjataan asfaltti- ja kiveyspinnat ja vihertyöt tehdään viimeisenä. Kaivulupien suuren määrän takia korjausten aikataulua yksittäiselle kohteelle ei pystytä kertomaan etukäteen.

Kirkkokadun peruskorjaus

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut sekä Oulun Vesi käynnistivät Kirkkokadun peruskorjauksen välillä Peltokatu-Puistokatu rakennustyöt tiistaina 2. toukokuuta. Valmistelevat työt on aloitettu viikolla 17. Rakentamistyö käsittää vesihuoltoverkoston peruskorjauksen sekä kadun rakennekerrosten ja pintarakenteiden uusimisen koko kadun poikkileikkausleveydeltä. Katu- ja vesihuoltotöiden yhteydessä tehdään myös kaukolämpö-, valaistus-, sähköverkko- ja tietoliikennetöitä. Työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Taskilassa ja Kellossa vesihuoltoa

Oulun Taskilassa Trooli- ja Siimatien sekä Oulun Kellossa Lahdenojan alueen vesihuollon korjaaminen alkaa toukokuun 2023 aikana valmistelevilla töillä. Urakat jaksottuvat useammalle vuodelle ja valmistuvat vuosina 2024-2025.

Kellossa urakka sisältää Linkkitien, Lahdenojantien, Niittypolun, Linkkipolun ja lahdenojanpolun saneeraamisen. Katujen rakennustöiden yhteydessä alueella saneerataan ja rakennetaan myös vesihuolto, valaistus sekä sähkö- ja tietoliikenneverkkoja.

Kaikki kaivulupakohteet ovat nähtävissä Oulun Karttapalvelussa osoitteessa kartta.ouka.fi.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaivutöitä on tänä vuonna ympäri Oulua, kuten Oulunsalossa, Karjasillalla, Höyhtyällä, Nokelassa, Pateniemessä, Herukassa, Rajakylässä, Myllyojalla, Kirkkokankaalla, Haukiputaalla ja Ylikiimingissä. Kuvituskuva: Ellamari Koutonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta