Siirry suoraan sisältöön

Pohojosen nettitelekkarissa tänään: Elojazz – nuoret toivot ja tulevaisuuden festivaali

22.8.2020

Tänään lauantaina 22. elokuuta kello 19–22 Elojazz-teemalähetys tulee Kokardi-Klubilta Hiukkavaarasta. Nuoret toivot -illassa kuullaan tulevista jazzammattilaisista koostuvaa Papillon-bändiä ja keskustellaan musiikki- ja festivaalialasta asiantuntijoiden kanssa.

Pohosen nettitelekkarin eli virallisemmin, Pohjoisen kulttuurivirran, suoralähetys käsittelee tänä iltana siis tulevaisuutta. Illan keskustelua johdattelee Elojazzin festivaalijohtaja, monessa mukana oleva oululainen musiikkimies Kari Kuivamäki.

Keskusteluissa pöyhitään pohjoisen nuorten tietä ja mahdollisuuksia opiskella ja työllistyä ammattimuusikoiksi, sekä pohditaan tulevaisuuden festivaalien ja keikkojen kohtaloa. Mistä leipä musiikkialalle, entäpä, mitä yleisö haluaa?

”Oululainen musiikki voi mielestäni aika hyvin ja nyt ollaan mielestäni nousemassa jopa uudelle tasolle. Ennen täältä lähdettiin Helsinkiin ja Ruotsiin, nyt mennään suoraan Eurooppaan”, sanoo Kari Kuivamäki.

”Illan esiintyjä, Papillon, on tästä hyvä esimerkki. Sen kokoonpano on hyvin eurooppalainen”, hän lisää.

Hyviä Oulu-lähettiläitä

Hän on ylpeä oululaisesta nuoresta soittajapolvesta.

”Sen lisäksi että he ovat taitavia, he ovat myös fiksusti käyttäytyviä nuoria. Heidän kanssaan on helppo tulla toimeen ja ovat silti toimissaan pro-tyyppejä, ammattilaisia”, hän kehuu.

Kuivamäen mielestä myös opetuksen taso on hyvällä tolalla Oulussa, vaikkakin suoraan ammattiin valmistavaa koulutusta voitaisiin lisätä.

”Opettajat ovat korkeatasoisia, ja sitä sukupolvea, joka on jo käynyt maailmalla oppimassa. Se, että mennään maailmalle, ei siis todellakaan tarkoita, että nämä tyypit ovat loppuelämäksi menetettyjä. Kyllä se hyvä tulee Ouluun takaisin aina jossain muodossa.”

Quo vadis, festarikansa?

Tänään Kuivamäki siis vetää keskusteluja, joissa ovat mukana puhumassa nuoret muusikot Benjamin Faconnier, Jimi Ahlroos, Severi Seppänen, Ilkka Pokkinen, Ilari Kinnunen sekä Oulu Youth Jazz Orchestran orkesterinjohtaja Jaakko Jauhiainen, Oulun konservatorion opettaja, pianisti Sami Juntunen, festivaalialan kehittäjä Taina Ronkainen BusinessOulusta ja Koiteli Elää -festivaalin taiteellinen johtaja, tapahtuma-alan yrittäjä Sirpa Eskola.

”Haluan esimerkiksi näiltä jälkimmäisiltä tietää, miten tulevaisuuden festivaaleista saataisiin sellaisia, että sekä yleisö että muusikot viihtyisivät. Tarkoittaako suurin enää kauneinta? Mikä muuttui esimerkiksi koronataukojen myötä?”, hän pohtii.

Lähetyksessä käydään välillä kurkistamassa 26.8. ensi-iltansa saavan Hylky-teoksen kulisseihin Flow Productionsin taiteellisen johtajan Pirjo Yli-Maunulan kanssa.

Suora lähetys siis osoitteissa www.pohjoinenkulttuurivirta.fi tai Oulun juhlaviikkojen facebook-sivulta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nuorten muusikoiden Papillon tuo tuulahduksen eurooppalaisia vivahteita. Avaa nettitelkkari tänään klo 19.

Lue myös

Lue lisää aiheesta