Siirry suoraan sisältöön

Pohjois-Pohjanmaan museo avautuu huomenna – muut Luupin kohteet pysyvät suljettuina

20.4.2021

Pohjois-Pohjanmaan museo avaa ovensa museovieraille huomenna keskiviikkona 21. huhtikuuta. Muut kohteet avautuvat rajoitusten hellittäessä.

Oulun taidemuseo pysyy suljettuna 28.5. saakka näyttelyn vaihdon vuoksi. Museossa avautuu 29.5. kansainvälinen nykytaidenäyttely SUPERNATURAL – Samassa maailmassa. Näyttely pohtii ihmisyyttä ja sen tulevaisuutta, ihmisen suhdetta muihin elollisiin ja teknologisesti tuotettuihin kumppaneihin.

Myös Tiedekeskus Tietomaa pitää ovensa suljettuna, sillä sen interaktiivisten kohteiden kosketuspintojen katsotaan olevan riski tämänhetkinen epidemiatilanne huomioiden. Sulun aikana tiedekeskuksessa on rakennettu uusi näyttely Kruuna vai klaava, joka sukeltaa sattumien ja todennäköisyyksien maailmaan.

Tietomaassa varaudutaan tilojen avaamiseen katalyysipinnoituksella, joka tuhoaa mikrobeja ja viruksia pinnoilta. Katalyysipinnoitus asennetaan ruiskuttamalla aine suojattavien tilojen kosketuspintoihin kuten tasoihin, oviin, kahvoihin ja painikkeisiin. Pinnoite ei näy eikä tunnu käytössä.

Luupin tilojen avaaminen perustuu alueellisen koronaryhmän ja Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan päätöksiin. Oulun kaupungissa ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa ollaan tällä hetkellä epidemian perusvaiheessa, mutta päivittäisten positiivisten koronanäytteiden lukumäärä vaihtelee. Toimilla pyritään osaltaan rajoittamaan epidemian laajenemista.

Pohjois-Pohjanmaan museoon on vapaa pääsy ja se on avoinna ke–su klo 10–17.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ainolassa on perusnäyttelyn lisäksi nähtävillä Palikka palikalta sekä De Urbe Uloa -näyttelyt. Kuva: PPM

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta