Siirry suoraan sisältöön

Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia jatketaan vielä kuukausi - huhtikuun loppupuolelle saakka

24.3.2021

Vaikka tartuntamäärät ovat säilyneet Pohjois-Pohjanmaalla maltillisina, vielä ei ole aika hengähtää: Etelä-Suomen huonontuva tilanne, pääsiäiseen liittyvä matkustelu ja muuntoviruksen leviäminen voivat heikentää tilannetta tulevien viikkojen aikana.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 23. maaliskuuta pidetyssä kokouksessaan, että alueen koronasuosituksia jatketaan 25. huhtikuuta saakka.

Näin varaudutaan muuntoviruksen leviämisen sekä pääsiäisaikana tapahtuvan matkustelun aiheuttamiin riskeihin. Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa.

Edellisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 153 koronatartuntaa. Niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat laskusuunnassa. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin ja suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan edelleen selvitettyä. Alueella todetut laajemmat tartuntaketjut, esimerkiksi viimeaikainen Oulun kaupunginsairaalan epidemia, eivät ole olleet virusmuunnosten aiheuttamia, mutta riski varianttien leviämiseen on kohonnut myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Pääsiäinen lisää matkustelua

Yhden riskin tilanteen huononemiselle tuo lähestyvä pääsiäinen, jolloin matkustelun Suomen sisällä odotetaan jälleen lisääntyvän.

”Tartuntamäärät eivät meillä lähteneet hiihtolomaviikkojen jälkeen nousuun, mistä kiitos kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Myös pääsiäisen vietossa tulisi muistaa korona-ajan hygienia- ja turvallisuusohjeet”, OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevala muistuttaa.

Näköpiirissä on, että kun rokotukset etenevät ja epidemia toivottavasti kesää kohti tultaessa hiipuu, voitaisiin myös suosituksia alkaa vähän kerrallaan purkamaan.

”Vielä tarvitaan kuitenkin jaksamista, että tilanne säilyy rauhallisena kesään saakka.”

Lukumäärät eilen tiistaina 23. maaliskuuta:

- uudet tartunnat 5, maanantaina 7

- tartunnat tällä viikolla 12

- karanteeniin 10, maanantaina 22

- karanteeniin tällä viikolla 32

- joukkoaltistumiset tällä viikolla 1

- joukkoaltistumiset 0

- altistumisen mahdollisuus 0        

- ilmaantuvuus edelliset 14 vrk / 100 000 asukasta: tänään 46,3

- sairaalahoidossa tänään OKS 12, Oys 7

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suosituksia on päätetty jatkaa 25. huhtikuuta saakka. Maskia on siis syytä käyttää vielä esimerkiksi joukkoliikenteessä. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta