Siirry suoraan sisältöön

Pohjois-Pohjanmaan koronarajoitukset epidemian hillitsemiseksi pysyvät ennallaan

12.1.2022

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen epidemiatilannetta tiistaina 11. tammikuuta. Ryhmä totesi tilanteen jatkuvan edelleen vakavana, minkä vuoksi alueella voimalla olevat suositukset ja rajoitukset pidetään ennallaan.

Pohjois-Pohjanmaa on edelleen epidemian leviämisalue, ja niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat alueella korkeita. Vaikka sairaalahoitoa vaatineiden potilaiden määrä on säilynyt viime viikkoina pääpiirteittäin tasaisena, odotetaan myös vuodeosastohoitoa vaativien tautitapausten lisääntyvän omikron-virusvariantin leviämisen myötä. Vaikka variantti ei nykytiedon valossa aiheuta aiempaa vaikeampaa taudinkuvaa, tartuntamäärien lisääntyessä myös sairaalahoitoa vaativien tapausten määrä kasvaa.

Lasten ja nuorten harrastukset voivat jatkua

Etäkoulua tai lasten ja nuorten harrastustoimintaan kohdistuvia rajoituksia ei tällä hetkellä ole Pohjois-Pohjanmaalla suunnitteilla. Sen sijaan koordinaatioryhmä muistuttaa, että rokotekattavuuden nostaminen on edelleen keskeinen keino alueen terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Alueella on yhä suuri määrä ihmisiä ilman rokotusten antamaa suojaa, mikä aiheuttaa edelleen riskin terveydenhuollon kuormitukselle.

Myös alueella voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia esimerkiksi yksityistilaisuuksien järjestämisestä, maskien käytöstä ja etätyöstä sekä korona-ajan yleisistä hygieniakäytännöistä on edelleen tärkeää noudattaa.

Muutoksia valmisteilla jäljitys- ja testauskäytäntöihin

Kuten pääkaupunkiseudulla, myös Pohjois-Pohjanmaalla tartuntojen jäljitys on monin paikoin ruuhkautunutta. Alueella onkin valmistelussa muutoksia jäljitys- ja testauskäytäntöihin, jotta terveydenhuollon resursseja saadaan kohdennettua vaikuttavasti potilaiden hoitamiseen ja rokotuksiin.

Valmisteilla olevan ohjeen mukaan tavallisissa flunssaoireissa ei esimerkiksi tarvitsisi poikkeustapauksia lukuun ottamatta hakeutua terveydenhuoltoon koronatestiin. Testaus- ja karanteenikäytäntöjen muutoksista tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä muistuttaa, että rokotekattavuuden nostaminen on edelleen keskeinen keino alueen terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Kuva: PPSHP

Lue myös

Lue lisää aiheesta