Siirry suoraan sisältöön

Pitkän koronatauon jälkeen yhteistyövierailut käynnistyvät – Oulun kaupunginhallitus matkaa Viroon syyskuun alussa

2.9.2022

Korona kutisti eri maiden ja kaupunkien päättäjien yhteistyövierailut nollaan. Nyt paluu normaaliin pikkuhiljaa käynnistyy ja Oulun kaupunginhallitus vierailee Virossa 6.-10. syyskuuta. Matkalle Tallinnaan ja Tarttoon osallistuu kaupunginhallituksen jäsenten lisäksi kaupungin ylintä viranhaltijajohtoa.

Vierailun tarkoituksena on tutustua Tallinnassa sähköisten kuntapalveluiden järjestämiseen, kaupunkiliikenteen ratkaisuihin, yrittäjyyden edistämiseen sekä kaupunkien yhteistyön syventämiseen. Tartossa esillä ovat ympäristökysymykset sekä tutustuminen Tarton Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2024.

Keskiviikkona 7. syyskuuta kaupunginhallitus vierailee Viron valtiovarainministeriössä, jossa esitysten ja keskustelujen teemoina ovat vihreä siirtymä ja rahoitusohjelmien rooli, tulevaisuuden liikenneratkaisut, uudet kaupunki- ja yhteistyömallit sekä yhteistyö ja vaikuttaminen EU:ssa. E-Estonia Briefing Cernterissä tutustutaan Viron edistyksellisiin sähköisiin palveluihin.

Vierailu myös Tarttoon

Torstaina 8. syyskuuta kaupunginhallitus tapaa Tallinnan kaupungin johtoa ja keskustelee vihreästä kaupunkiliikenteestä ja vihreistä energiamuodoista, sekä Tallinnan Smart City -ratkaisuista. Kaupunginhallitus tutustuu myös Viron startup-ekosysteemiin.

Perjantaina 9. syyskuuta kaupunginhallitus vierailee Tartossa, jossa se osallistuu kaupunkikehittämisen konferenssiin ja tapaa Tarton kaupunginjohtajan. Tartossa tutustutaan myös erityisesti Tarton Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2024 -suunnitteluun sekä Tartossa sijaitsevaan Viron kansallismuseoon.

Tartossa sijaitseva Viron kansallismuseo on huikea kokonaisuus.

Kaupunginhallituksen matkalle osallistuvat Mirja Vehkaperä, Henna Määttä, Pirjo Sirviö, Jarmo Husso, Jessi Jokelainen, Hanna-Mari Juntunen, Jukka Kolmonen, Heikki Kontturi, Matti Matinheikki, Lauri Nikula, Mikko Raudaskoski, Jenna Simula, Juha Hänninen, Risto Päkkilä ja Saija Hyvönen sekä virkamieskunnasta Päivi Laajala, Ari Alatossava, Ari Heikkinen, Mika Penttilä, Marko Kilpeläinen, Mikko Salmi, Juha Ala-Mursula, Tapio Matinmikko, Outi Rouru, Karri Oikarinen ja Juuso Rönnholm.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tartto on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2024. Viron kansallismuseo Tartossa on huikea vierailukohde ja esimerkki siitä, ettei valtionlaitosten tarvitse sijaita pääkaupunkiseudulla. Kuvat: Carita Forsman

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta