Siirry suoraan sisältöön

Joutuuko Toripolliisi lähtemään evakkoon?

11.2.2020

Aita reunustaa tällä hetkellä Toripolliisia. Ympärillä oleva työmaa on lähellä.

Ohikulkija huomaa, että selfienkin ottaminen Toripolliisin kanssa on vaikeutunut, kun patsaan ympärillä on aita. Miksi aita, Oulun Infran työpäällikkö Timo Oksa?

”Se suojelee patsasta torille rakennettavan hotellin työmaaliikenteeltä. Yksi kuorma-auto on jo törmännyt patsaaseen ja siihen on tullut vekki”, Oksa sanoo ja tarkentaa, että pyyntö suoja-aidoista tuli museolta. ”Ettei näin kävisi toiste. Sen verran paljon on ympärillä työmaaliikennettä.”

Siirto on mahdollinen

Voisiko patsaan siirtää johonkin muuhun kohtaan torilla? Tällaista ehdottaa tutkija-konservaattori Päivi Kyllönen-Kunnas Museo- ja tiedekeskus Luupista.

”Jos siirrettäisiin, ei tarvittaisi aitoja. Mutta se on kustannus mihin meillä museolla ei olla varauduttu. Uusi paikka pitäisi olla yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen kanssa määritellä."

Kaupungininsinööri Tapio Siikaluoma yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista sanoo, että siirto olisi mahdollinen. ”Perustusta ei ole tutkittu, joten varmasti en voi sanoa olisiko se pieni vai iso työ.” Myöskään uutta varapaikkaa ei ole mietitty.

 

Mun Oulu kysyi:

Siirretäänkö Toripolliisi ja minne?


Johanna Perkkiö, 42.
”Ei tarvitse siirtää. Sinne missä on turisteja. Torille toiseen kohtaan.”


Johanna Lumila, 56.
”Ei pitäisi missään nimessä siirtää. Nimi jo kertoo, että torilta paikka pitää löytää patsaalle.”

Susanna Niiranen, 51.
”Väliaikaisesti voi siirtää ja palauttaa sitten samaan paikkaan.”
”Ahtisaaren aukio-Ainolan puisto välille. Saataisiin turistivirtoja muuallekin Ouluun.”

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Aita suojaa Toripolliisia mahdollisilta kolhuilta. Kuvajaa: Sirpa Tarkkinen.
Aita suojaa Toripolliisia mahdollisilta kolhuilta. Kuvaaja: Sirpa Tarkkinen.

Lue myös

Lue lisää aiheesta