Siirry suoraan sisältöön

Uusi teatterin keskustelusarja PikiTalk nostaa kissan pöydälle ja punan poskille

25.8.2021

PikiTalk on Oulun teatterin ja Oulun kaupungin uusi tapahtumakonsepti, erilainen afterwork-hetki, jossa yhdistyvät syvällinen keskustelu, kiivas väittely ja pulppuava puhe. Kiihkeät keskustelut käydään livenä teatterin Pikisalissa ja yleisö on paikalle enemmän kuin tervetullut.

Syyskuusta alkaen kerran kuussa perjantaisin PikiTalk tarttuu ikuisuusteemoihin: synti, sisu, himo, hulluus. Samat teemat nähdään Oulun teatterin tulevassa ohjelmistossa. 

Mukaan on kutsuttu mielenkiintoiset ja aiheisiin syventyneet alansa huiput. Ajatuksia herättävän keskustelun lisäksi luvassa on otteita näytelmistä. 

“Keskustelu on siirtynyt viime vuosina enemmän sosiaaliseen mediaan ja siellä ihmiset yksin naputtavat viestejä joskus kärkevästikin. Tarvitsemme yhteistä keskustelukulttuuria kasvotusten ja siihen PikiTalk pyrkii vastaamaan. Lisäksi taidehan on loistava keskustelunherättäjä ja -innoittaja”, Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi taustoittaa. 

PikiTalk-sarjan tavoitteena on vaikuttaa ajankohtaiseen, yhteiskunnalliseen keskusteluun ja madaltaa kynnystä astua teatteritaloon sekä esitellä oululaista teatteriohjelmistoa uudella tavalla.  

“Haluamme osallistua vahvemmin yhteiskunnalliseen keskusteluun, koska sitä teatteri on: nostamme yhteiskunnallisesti ja paikallisesti merkittäviä aiheita lavalle. Meillä on tavoitteena päästä lähemmäs yleisöämme ja keskustella näytelmissä käsiteltävistä aiheista”, Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen kertoo. 

Puhetta synneistä sisuun

Syksyn PikiTalkeissa puhutaan muun muassa hengellisen väkivallan rajoista, suomalaisesta sisusta ja vaikeista valinnoista taiteessa ja urheilussa. Lisäksi teemoina ovat oman lapsen katoaminen huumeiden maailmaan ja jaksaminen, työhyvinvointi sekä oravanpyörässä selviäminen.  

Keskustelun innoittajina ovat Oulun teatterin tulevat näytelmät Synninkantajat, uusintaensi-ilta 3. syyskuuta, Poikani joka katosi, ensi-ilta 18. syyskuuta, Tahto, ensi-ilta 5. marraskuuta ja Jäniksen vuosi, ensi-ilta keväällä 2022. 

Kaikki oululaiset ovat tervetulleita kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun, koska tarkoituksena on osallistaa yleisö mukaan dialogiin. 

“Haluamme kohdata ihmisiä, keskustella oululaisten kanssa ja jalkautua vahvemmin kaupunkiin. Lisäksi haluamme tarjota tapahtumia, joihin ei tarvitse ostaa lippua. Toivon, että PikiTalkeissa syntyy oivalluksia”, Moilanen painottaa. 

PikiTalkeissa illan keskustelun virittäjiä ovat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. Pikisalin ovet ja bistro aukeavat kello 16, keskustelu alkaa kello 17 ja tilaisuus päättyy kello 19. Illan aikana yleisöä viihdyttää myös vaihtuva dj ja bistrossa on ruoka- ja juomatarjouksia. PikiTalkit ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Lisätietoja tästä linkistä.

PikiTalkit syksyllä 2021 

Pe 10.9. klo 16, Pikisali  
Tuomio vai pelastus? Missä menevät hengellisen väkivallan rajat?  
Keskustelemassa kirjailija Pauliina Rauhala, tutkija Meri-Anna Hintsala, tietokirjailija Maija-Leena Rova ja kokemusasiantuntija Marita Terho. 
 
Pe 8.10. klo 16, Pikisali  
Äiti täällä, mikset vastaa? Voiko päihdehelvetistä selvitä?  
Keskustelemassa ohjaaja Heta Haanperä ja elokuvaohjaaja Visa Koiso-Kanttila.  
 
Pe 12.11. klo 16, Pikisali  
Havuja perkele! Mistä on suomalainen tahto tehty?  
Keskustelemassa kärppälegenda Lasse Kukkonen, säveltäjä-kapellimestari Jaakko Kuusisto, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio ja painonnostaja Anni Vuohijoki.  
 
Pe 10.12. klo 16, Pikisali  
Nopeammin, tehokkaammin, enemmän! Onko oravanpyörässä käsijarrua?  
Keskustelemassa ohjaaja Eljas Liinamaa, psykologi Soili Poijula ja Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo. 

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen sekä kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ovat valmiina vetämään mielenkiintoisia keskusteluja pitkin tulevaa syksyä.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta