Siirry suoraan sisältöön

Pikipop avaa Pikisaaren festivaalikesän 2023 jo tulevana lauantaina

8.6.2023

Vaihtoehtomusiikkia juhlistava Pikipop-festivaali järjestetään lauantaina 10. kesäkuuta Oulun Pikisaaressa Vanhan Villatehtaan pihapiirissä. Pikipop levittäytyy yhden ulkolavan lisäksi sisätiloihin Oulu Urban Culturen hallinnoimaan Kulttuurilaboratorioon ja Hailuodon Panimon Mallassaunalle.

Varsinainen musiikkiohjelma alkaa kello 16. Paikallisväriä edustavat powerpoppia räimivä oululainen Fernet Underground sekä tummanpuhuva elektronissävytteinen Örö Muhokselta. Helsinkiläinen musiikkityylejä riehakkaasti yhdistelevä Knife Girl esiintyy soolona ensimmäisellä Oulun keikallaan.

Tällä kertaa Pikipopissa nähdään myös kansainvälistä väriä, kun italialaisranskalainen duo Putan Club ulottaa pitkän Euroopan kiertueensa Ouluun asti – kaksikolta, joka kuvailee itseään alaviitteellä FeministElectronicIndustrialAvantRockEthnoTechnoWorldSauvagerie, sopinee odottaa paljon.

Energisistä livevedoistaan tunnetaan myös brittiläissuomalainen instrumentaalista noiserockia veivaava NYOS. Rockin D.I.Y. miehenä tunnettu Jukka Nousiainen tuo Pikipopiin koko muhkeasti soivan bändinsä eli Kumppanit, joten luvassa on laatuindietä, jonka äärellä on vaikea kiukutella mistään. Illan päättää villiin tanssiin yleisöä kutsuva elektronisen musiikin legenda Aavikko.  

Monitaiteellinen festivaaliohjelma

Pikipopin yleisölle tarjotaan musiikin lisäksi muitakin taide-elämyksiä. Arsi Kevan ja Jukka Nousiaisen Kannibaalit Saimaalla -näyttelyn avajaisia vietetään Mallassaunalla heti porttien avauduttua klo 15. Näyttely koostuu Jukka Nousiaisen säveltämästä elokuvamusiikista ja Arsi Kevan suunnittelemista elokuvajulisteista – elokuviin, joita ei vielä ole olemassa.

Julisteet on toteutettu Risograph-painokoneella sävellysten pohjalta. Elokuvien musiikkia voi kuunnella korvalappustereoista C-kasetilta. Festivaalin jälkeen muukin yleisö pääsee kokemaan näyttelyn Mallassaunalla aina elokuun alkuun saakka.

Suuri osa lauantain keikoista on ulkolavalla Villatehtaan pihapiirissä. Uutena tilana otetaan käyttöön myös Kulttuurilaboratorion sisätila, jossa kuullaan bändejä, katsellaan Oulun Musiikkivideofestivaalien videojukeboksin antia ja vietetään viralliset jatkot DJ Zoneatan luotsaamana kello 02 saakka.

Ohjelma ulkona päättyy puoleen yöhön mennessä ja sen jälkeen siirrytään sisälle joko Mallassaunaan tai Kulttuurilaboratoriolle, joista myös viimeksi mainitussa on anniskeluoikeudet Pikipopin yhteydessä.

Pikipopin yleisö voi myös pistäytyä samana päivänä avautuvassa re:formi-näyttelyssä, joka täyttää pihapiirissä sijaitsevan entisen ammattioppilaitoksen tilat katutaiteella ja poikkitaiteellisilla installaatioilla. Jos varaa tarpeeksi aikaa, ehtii kiertää myös ympäristötaidenäyttelyn, joka on avoinna vuorokauden ympäri syyskuun loppuun saakka. Pikinen Poloku alkaa Villatehtaan pihapiiristä ja kiertelee Pikisaaren rantoja ja metsikköä.

Festivaaliyleisön toivotaan saapuvan Pikipopiin jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole tilaa yksityisautoille.

Pikipopin aikataulut, lipunmyynti ja muuta tarpeellista infoa tästä linkistä.

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pikipopin yleisölle tarjotaan musiikin lisäksi muitakin taide-elämyksiä. Kuvituskuva: Pikipop

Lue myös

Lue lisää aiheesta