Siirry suoraan sisältöön

Pikinen poloku kiertelee Pikisaaressa tänäkin kesänä

8.6.2020

Tänä kesänä ympäristötaidepolku, Pikinen Poloku, avautuu jälleen Oulun Pikisaaressa uusin teoksin. Mukana on yli kymmenen eri tekijää ja taiteilijaa.

Oulun Pikisaaressa sijaitsevan Vanhan villatehtaan taiteilijayhteisö järjesti kesällä 2019 ympäristötaidetapahtuman Pikinen Poloku.

Taustalla oli huoli OSAOlta vapautuvien Villatehtaan tilojen ja koko Pikisaaren tulevaisuudesta. Tapahtuma sai kosolti myönteistä huomiota ja yleisö otti sen omakseen, kävijöitä riitti koko kesän ajan. Tapahtuma oli sekä sopivan kokoinen että taiteelliselta tasoltaan korkea.

Villatehtaan tilojen tulevaisuus on edelleen ratkaisematta. Lisäksi koronatilanteen aiheuttamat rajoitukset ovat supistaneet kaupungin kulttuuritarjontaa, joten polun rakentajat päättelivät, että avoimelle, kauniiseen luontoon sijoittuvalle taiteelle on tilausta.

Samalla konseptilla jatketaan

Peruskonsepti polulle on sama kuin viime vuonna. Pikisaaren Rommakonselän puoleisen rantapolun varrelle, Villatehtaan ja Korkeasaaren pään väliselle matkalle sijoittuvaa ympäristötaidetta. Pyrkimyksenä on, että teokset sulautuvat ympäristöönsä, eivät vahingoita luontoa tai estä ihmisten kulkemista.

Mukana on yli kymmenen paikallista taiteilijaa: Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Pirjo Lempeä, Sakari Matinlauri, Karoliina Niemelä, Jyrki Poussu, Päivi Pussila, Lauri Rankka, Vesa Ranta, Kari Södö, Raimo Törhönen, Veikko Törmänen sekä JK-arkkitehdit.

Avoinna koko kesän

Polun rakentaminen alkoi 15. toukokuuta siivoustalkoilla yhteistyössä Pikisaaren asukasyhdistyksen kanssa ja rannoilta kerättiin pois  muovi- ja muuta roskaa. Kesäkuun alkupäivinä aloitettiin varsinainen polun rakentaminen.

Polku on avoinna koko kesän: 13.6. – 31.8. ympäri vuorokauden, ilmaiseksi kaikille kiinnostuneille. Syksyn tullen työt puretaan pois jälkiä jättämättä. Oulun kaupunki on tukenut tapahtuman järjestämistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pikisaaren Pikinen poloku on avoinna tänäkin kesänä elokuun loppuun saakka.

Lue myös

Lue lisää aiheesta