Siirry suoraan sisältöön

PIKI me up! - tapahtuma tarjoilee taidetta ja kaupunkikulttuuria Pikisaaressa

3.6.2021

Oulun Pikisaaressa käynnistyy perjantaina viisipäiväinen PIKI me up! - multitaidetapahtuma, joka tuo oululaisten nautittavaksi muun muassa katutaidetta, kulttuuripodcasteja sekä tekno- ja indiemusiikkia.

Taiteen eri muotoja esille tuova PIKI me up! on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma.

“Haluamme tuoda esille Pikisaaren potentiaalia pienten tapahtumien ja kulttuurin kehtona”, kertoo Hanne-Maria Karhula, yksi tapahtuman vastaavista tuottajista.

''Olemme saaneet monipuolisen ja kattavan kokonaisuuden upeilta ja innovatiivisilta taiteilijoilta. Toivon, että tämä kokonaisuus inspiroisi ihmisiä luomaan uutta taidetta yhdistelemällä esimerkiksi eri tekniikoita'', kuvailee gallerian tiloista vastaava Rosa Björklund.

Tapahtuma-alueen ulkotiloihin rakentuu Indie-patio, jossa esiintyy muusikoita ja sanataiteilijoita. ''Indie-patiolla kuullaan eri tyylisiä paikallisia artisteja ja bändejä, kuten HÄMY, Iiri ja Vaara Recordsin Eemeli ja Juho. Pääsemme nauttimaan myös sanataiteesta Aki Lajusen, taitelilijanimeltään LAJUNE ja Pauli Pietilän voimalla'', kertoo Indie pation tuottaja Stella Vikstedt.

Kulttuurilaboratorion tiloista löytyy Teknohuone, jossa esitetään video-, musiikki-, ja valotaidetta. ''Teknohuoneeseen tullaan juhlimaan hetkeksi pienessä porukassa. Haluan mahdollistaa pienen bilekokemuksen kävijöille, kun näin korona-aikana ei ole ollut mahdollista käydä missään musiikkitapahtumissa. '', Teknohuoneesta vastaava Teemu Nättinen kertoo.

PIKI me up!:issa nähdään myös katutaidetta. Ulos pystytetään graffitiseinä, jota pitkän linjan graffititaiteilija Henri Honkanen tulee tekemään tapahtuman aikana. Vierailijat voivat seurata teoksen syntyä paikan päällä.

Tapahtumassa pääsee myös kuuntelemaan kulttuuripodcastia skannaamalla qr-koodeja, joita on ripoteltu ympäri tapahtumaympäristöä. Podcastin juontaa tuotantotiimiin kuuluva Aku Nikula. Podcast käsittelee oululaista kaupunkikulttuuria, ja siinä paneudutaan myös enemmän PIKI me up! - tapahtuman sisältöön.

PIKI me up! -tapahtuma toteutetaan osana Oulu Urban Culture ry:n Urban Boost (ESR) -hankkeen tuottajavalmennusta. Valmennus tarjoaa nuorille aikuisille mahdollisuuden tutustua luoviin aloihin ja vaikuttaa oman alueen kaupunkikulttuuriin

Kesäkuun 4.–8. päivinä järjestettävän tapahtuman tarkemmat aikataulut löytyvät Instagramista ja Facebookista @pikimeup.

Valokuuvaaja kameroineen.
PIKI me up! - multitaidetapahtuma sai alkunsa Oulu Urban Culturen urbaanin tuottajan valmennuksessa, osallistujien yhteisestä ajatuksesta järjestää tapahtuma. Kuva: Juuso Haarala.

Lue myös

Lue lisää aiheesta