Siirry suoraan sisältöön

Pika-asiointi kirjastoissa laajenee myös lähikirjastoihin

14.5.2020

Ensi maanantaista alkaen voi lähes kaikista Oulun kaupungin kirjastoista noutaa varauksia ja käydä jättämässä palautuksia. Kirjastokäynnit tehdään pika-asiointina itsepalveluna.

Kirjastot siirtyvät asteittain kohti ”uutta normaalia”. Pika-asiointi eli itsepalvelu on jo nyt käytössä pääkirjaston lisäksi Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoissa. Ensi viikon maanantaista lähtien pikalainaus on käytössä myös muissa lähikirjastoissa eli Kaakkurin, Myllyojan, Kaijonharjun, Karjasillan, Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Koskelan, Maikkulan, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Rajakylän, Ritaharjun, Tuiran ja Ylikiimingin kirjastoissa.

Lainauksen voi tehdä verkossa

Pika-asiointi aiheuttaa uusia järjestelyitä sekä kävijöille että kirjaston omalle henkilökunnalle, mutta niiden tarkoitus on huolehtia kaikkien turvallisuudesta.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi turvavälejä sekä kirjaston tilojen rajaamista. Kirjastoihin ei voi jäädä oleskelemaan eikä esimerkiksi etsimään kirjoja ja muuta aineistoa hyllyistä, lukemaan lehtiä tai käyttämään lukusalia.

Kirjat ja muun haluamansa aineiston saa lainaan tekemällä varauksen. Varauksia voi tehdä ja omien lainojen ja varausten tiedot voi tarkistaa OUTI-verkkokirjastossa osoitteessa outi.finna.fi.

Verkkokirjaston käyttöön tarvitaan OUTI-kirjastokortti ja PIN-koodi. Kirjastosta voi pyytää apua kirjojen ja muun aineiston valintaan ja etsimiseen ottamalla yhteyttä verkkotietopalveluun osoitteessa https://www.ouka.fi/verkkotietopalvelu.

Jäälin ja Yli-Iin kirjastot suljettuina remontin takia

Jäälin kirjasto on suljettu lattiaremontin vuoksi ainakin kesäkuun loppuun saakka. Varaukset, joiden noutopaikaksi on merkitty Jäälin kirjasto, siirretään noudettavaksi Kiimingin kirjastoon.

Tämän viikon Kiimingin kirjasto on avoinna ma–pe klo 13–17, ja ensi viikosta eli 18.5.–1.6. ma–to 12–19 ja pe 10–17. Jäälin kirjastosta tehtyjen lainojen eräpäivät ja varausten noutopäivät ovat aikaisintaan 15.7.

Yli-Iin kirjaston lattiaremontti kestää ainakin heinäkuun loppuun. Yli-Iin kirjastossa olevat varaukset voi noutaa kirjastoauto Akselista toimii Yli-Iin kirjaston pihalta keskiviikkoina 20. ja 27.5. klo 11-15 ja torstaina 28.5. klo 15-19. Kirjastoautoon voi jättää myös palautuksia.

Tulevista järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin. Yli-Iin kirjastosta tehtyjen lainojen eräpäivät ja varausten noutopäivät ovat aikaisintaan 17.8. 

Aukioloajat 11.–17.5.

Pääkirjasto: ma–pe klo 11–17

Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastot: ma–pe klo 13–17.

Aukioloajat 18.–31.5.

Pääkirjasto: ma–pe klo 10–20

Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastot: ma–to 12–19 ja pe 10–17

Kaakkurin ja Myllyojan kirjastot: ma–ti klo 13–19 ja ke–pe klo 11–17

Kaijonharjun, Karjasillan, Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Koskelan, Maikkulan, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Rajakylän, Ritaharjun, Tuiran ja Ylikiimingin kirjastot: ma–ti klo 15–19, ke-pe klo 11-15

Aseman kirjasto: ke klo 11–15

Varaukset, joiden noutopaikaksi on merkitty Hiukkavaaran kirjasto, voi noutaa Myllyojan kirjastosta ja varaukset, joiden noutopaikaksi on merkitty Jäälin kirjasto, voi noutaa Kiimingin kirjastosta.

Yli-Iin kirjaston varausten noutopaikaksi tulee mahdollisesti kirjastoauto Yli-Iin kirjaston pihaan. Järjestelystä tulee lisätietoa myöhemmin. Kirjastoautosta noudettavat varaukset voi noutaa pääkirjastosta.

Helatorstain aattona 20.5. kaikki kirjastot sulkeutuvat klo 17 mennessä, helatorstaina 21.5. kaikki kirjastot ovat kiinni.

Lainojen eräpäivät on siirretty ja ne ovat aikaisintaan 8.6. Varausten viimeiset noutopäivät ovat aikaisintaan 1.6. Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei synny kiinniolon aikana.

Kirjaston keskitetty asiakaspalvelu neuvoo numerossa 08 558 47337 ja sähköpostitse osoitteessa info.kirjasto@ouka.fi.

-

Itsepalvelu eli pika-asiointi tuo mukanaan erityisjärjestelyjä, joiden noudattamisessa toivotaan tietysti asiakkailta kärsivällisyyttä. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Lue myös

Lue lisää aiheesta