Siirry suoraan sisältöön

Piispan johdolla pyöräillään lauantaina Oulunsalon kirkolle

18.8.2023

Viidennen kerran järjestettävä Oulun Piispanpyöräily poljetaan lauantaina 19. elokuuta Rotuaarilta Oulunsaloon. Matkaa johtaa Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo.

Piispanpyöräilyn lähtöpaikka on Rotuaarin aukiolla lauantaina kello 10. Pohjois-Pohjanmaan liikunta ja urheilu ry:n järjestämän alkulämmittelyn jälkeen lähdetään matkaan piispa Jukka Keskitalon siunauksella.

Keskitalo kannustaa ihmisiä mukaan liikunta- ja hyväntekeväisyystapahtumaan, jossa saa polkea rennoissa tunnelmissa omaa tahtia.

”Piispanpyöräily on leppoisa ja yhteisöllinen tapahtuma. Toivon, että mahdollisimman moni lähtee mukaan. Hienoa, että tästä on tullut perinne, ja että Piispanpyöräily-tapahtumia järjestetään myös eri puolilla hiippakuntaa”, Keskitalo toteaa Oulun tuomiokapitulin tiedotteessa.

Pyöräily suuntautuu Oulunsalon kirkolle, jossa tarjotaan soppatykkilounas. Lounaan jälkeen noin kello 12 Oulunsalon kirkossa pidetään lyhyt musiikkihartaus, jossa kanttorina on Tarja Sakko. Piispa Keskitalo pitää lyhyen puheen. Paluu takaisin Oulunsalon kirkolta tapahtuu vapaamuotoisesti.

Piispanpyöräilyn tavoitteena on osallistujien hyvinvoinnin edistäminen ja terveiden sekä liikunnallisten elämäntapojen tukeminen. Pyöräilyn yhteydessä kerätään myös varoja Yhteisvastuukeräykselle. Tarjolla on myös pyörän huoltopiste.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Oulun hiippakunta, PoPLi ry sekä Oulun ev. lut. seurakunnat.

Lisätietoja: https://www.oulunhiippakunta.fi/piispanpyoraily/

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Piispa Jukka Keskitalo toteaa, että Piispanpyöräily on leppoisa ja yhteisöllinen tapahtuma. Kuva: Oulun hiippakunta

Lue myös

Lue lisää aiheesta