Siirry suoraan sisältöön

12.3.2020

Matematiikan aineenopettaja Piia Haapsaari on ottanut järjestääkseen matematiikkaviikon. Hän muistuttaa, että matematiikkaa tarvitaan arjessa.

”Se laajentaa ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä, ja nehän eivät ole kenellekään pahitteeksi”, perustelee aineopettaja Piia Haapsaari

Matematiikkaviikko on suunnattu lapsille ja nuorille perusopetuksesta korkeakouluun asti.  

”Tarkoitus on, että opiskelijat saavat tukea matematiikan opintoihin, sillä suurin osa mieltää ne haastaviksi. Matematiikka vaatii pitkäjänteistä keskittymiskykyä, ja peruskoulun opetuksen taso on laskenut, tästä viestivät Pisa-tuloksetkin”, sanoo Haapsaari.  

”Peruskoulussa ei ole myöskään opiskelurauhaa keskittyä matematiikkaan ja tämän takia osaaminen jatko-opinnoissa jää heikoiksi. Matematiikan oppimisen luonne on kerroksittaista eikä ilman opettajan tukea saa kurottua kiinni oppimatta jäänyttä.”  

Vuosittain Oulun yliopistosta valmistuu matematiikan pääaineesta 30 -40 opiskelijaa. Silti Oulussa on pulaa matematiikan aineenopettajista. Valmistuvien työssä pysyminen on yksi ongelmista.  

Oululaiset voittoisia matematiikan osaajia 

Oulu on saanut tunnustusta matematiikan saralla. Teemaviikon järjestävä Haapsaari on vuoden 2020 matematiikan opettaja. Kunniamaininnan on hänelle myöntänyt Maol (Suomen matematiikan opettajien liitto). 

Lisäksi tämän vuoden alussa Suomen lukioiden matematiikkakilpailun voitto tuli Kastellin lukioon ensimmäisen vuoden opiskelija Sampo Siitoselle. Samoihin aikoihin lukioiden kemiakilpailun toisen sijan saavutti Laanilan lukion Hanna Juvonen.  

Piipiparin koristelu ja desimaalijahti pääkirjastolla peruttu  

Matematiikkaviikon piti huipentua Piin päivään lauantaina 14. maaliskuuta Oulun pääkirjastolle, mutta tapahtuma jouduttiin perumaan pandemiatoimenpiteiden vuoksi.  

Matematiikkaviikko liittyi parhaillaan vietettävään Maolin 85. juhlavuoteen.  

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Matetiikkaa voi harjoitella missä vain, jos pandemian takia matematiikkatapahtumia ei järjestettäisikään. Kuvaaja: Anna-Kaisa Karppinen

Lue myös