Siirry suoraan sisältöön

Pihlajalinnan osto Työterveys Virran koko osakekannasta sai sinettinsä

31.3.2021

Työterveys Virta Oy on siirtynyt osaksi Pihlajalinna Terveys Oy:tä, joka osti koko yhtiön osakekannan. Osapuolet allekirjoittivat kauppakirjan tänään keskiviikkona 31. maaliskuuta. Viestintäjohtaja Mikko Salmen haastattelussa konsernijohtaja Jukka Weisell sekä Pihlalinna-konsernin toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Työterveys Virta on 1. huhtikuuta alkaen osa Pihlajalinna-konsernia. Kauppakirjat allekirjoitettiin tänään. Työterveys Virta Oy:n suurimpia omistajia olivat Oulun kaupunki 69 prosentin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 30 prosentin osuudella.

Osakekaupan kokonaishinta on 17,64 miljoonaa euroa, joka jakautuu osakeomistusten suhteessa. Työterveyspalveluiden hankinnasta on tehty asiakaskohtaiset sopimukset, jotka ovat voimassa toistaiseksi ja vähintään neljän vuoden ajan.

Työterveyspalvelujen hankinnassa on kysymys lain edellyttämistä työterveyspalveluista ja vapaaehtoisten sairaanhoidon palveluista työntekijöille.

Työsuhteet jatkuvat

Oulun kaupungin vuotuinen työterveyspalveluiden bruttokustannus on noin kuusi miljoonaa euroa. Työterveyspalveluita kehitetään Pihlajalinnan kanssa kumppanuuden hengessä tavoitteena sairauspoissaolojen ja ennenaikaisen eläköitymisen väheneminen sekä työhyvinvoinnin parantaminen ja sitä myötä alenevat henkilöstökustannukset.

Työntekijöiden työsuhteet jatkuvat Työterveys Virrassa nykyisin ehdoin. Oulun kaupungin työntekijöitä palvelevat edelleen tutut työterveystiimit ja käytössä ovat edelleen samat laajat työterveyden palvelut kuin tähänkin asti. Työterveysasiakkaiden palveluita täydentävät jatkossa muun muassa Pihlajalinnan hoitajapuhelin- ja etälääkäripalvelut sekä työkyvynhallinnan portaali.

Osakekaupan myötä Työterveys Virta Oy:n nykyisten 31 asiakasyhteisön lähes 26 000 työntekijän työterveyspalvelut siirtyvät Pihlajalinnalle. Työterveys Virran toimipisteet liittyvät osaksi Pihlajalinnan lääkärikeskus- ja työterveysasemaverkostoa torstaista 1. huhtkuuta alkaen.

 

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta