Siirry suoraan sisältöön

Pihlajalinna aikoo ostaa Työterveys Virran tämän vuoden loppuun mennessä

9.10.2020

Terveysyritys Pihlajalinna Oyj aloittaa neuvottelut oululaisen työterveyspalveluita tarjoavan Työterveys Virta Oy:n koko osakekannan ostosta. Jatkossa Oulun kaupungin ja usean muun kunnan työterveyspalvelut siirtyvät Pihlajalinnan hoitoon.

Pihlajalinna menestyi parhaiten Työterveys Virta Oy:n osakekannan myynnistä ja työterveyspalveluista järjestetyssä julkisessa kilpailutuksessa. Työterveys Virta Oy:n omistajat ja Pihlajalinna allekirjoittavat seuraavaksi aiesopimuksen. Osapuolten aikomuksena on toteuttaa kauppa ja hankintasopimusten mukaiset työterveyspalveluiden hankinnat vuoden 2020 loppuun mennessä.

Työterveys Virta Oy:n suurimmat omistajat ovat Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Yhtiön muita omistajia ovat Hailuodon kunta, Kempeleen kunta, Limingan kunta, Lumijoen kunta, Muhoksen kunta, Tyrnävän kunta, Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (NordLab) ja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä. 

Työterveyspalvelut siirtyvät Pihlajalinnalle

Osakekaupan yhteydessä Työterveys Virta Oy:n nykyisten omistajatahojen työntekijöiden työterveyspalvelut siirtyvät Pihlajalinnalle. Sopimuskausi on 4 vuotta, minkä jälkeen sopimuksia on mahdollista jatkaa toistaiseksi voimassa olevina. Samoin mukana olevien kuntien lakisääteiselle järjestämisvastuulle kuuluvien työterveyshuollon palveluiden tuottamisvastuu siirtyy Pihlajalinnalle.

Työterveys Virralla on noin 26 000 henkilöasiakasta ja noin 140 työntekijää. Yhtiöllä on yhteensä seitsemän toimipistettä Oulussa, Kempeleessä, Muhoksella, Limingassa, Tyrnävällä ja Raahessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli noin 13,6 miljoonaa euroa.

Luvassa parannuksia palveluihin

Yrityskauppa vahvistaa Pihlajalinnan kasvua Oulun seudulla ja lähikunnissa sekä laajentaa olennaisesti Pihlajalinnan liiketoimintaa koko Pohjois-Suomessa.

"Pihlajalinnalle tämä kauppa on strategisesti tärkeä onnistuminen. Työterveys Virran osto tukee Oulun uuden lääkärikeskuksen kasvua ja laajentaa palvelutarjontaa Pohjois-Pohjanmaan alueella. Samalla parannamme Työterveys Virran nykyisten työterveysasiakkaiden palveluita muun muassa Pihlajalinnan hoitajapuhelin- ja etälääkäripalveluilla ja tarjoamalla käyttöön työkyvynhallinnan portaalin. Nämä sujuvoittavat entisestään työterveysasiakkaiden asiointia”, kertoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Kaupan loppuunsaattamiseksi toteutetaan asianmukaisesti täydentävä Due Diligence -tarkastus, jonka jälkeen hankinta etenee sopimusvaiheeseen ja kauppakirjojen hyväksyntään.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupan myötä usean Oulun seudun kunnan työterveyspalvelut siirtyvät Pihlajalinnaan. Kuva: Pihlajalinna

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta