Siirry suoraan sisältöön

Pidä huolta -kampanja keräsi miljoonan nuorten mielenterveystyöhön – Pohjois-Suomesta tukea 70 000 euroa

2.2.2022

Pidä huolta -hyväntekeväisyyshaasteella kerättiin 1 027 156 euroa nuorten auttamiseen ja tukemiseen. Kampanjan tuotto tullaan käyttämään lyhentämättömänä nuorille kriisiapua tarjoavaan Sekasin-chattiin ja nuorten mielenterveystaitojen vahvistamiseen, myös Pohjois-Suomessa.

Nuorten hätä on näkynyt erityisesti matalan kynnyksen kriisipalveluissa. Keräyksen lahjoitukset ohjataan Mieli ry:n valtakunnallisesti toimivaan Sekasin-chattiin, jonka toimintaa voidaan lahjoitusten myötä laajentaa. Akuutin tuen lisäksi voidaan tehdä nuorten mielenterveyttä vahvistavaa työtä ennaltaehkäisevästi sekä lisätä myös aikuisten osaamista tukea nuorten mielenterveyttä päivittäin. 

”Pitkien välimatkojen seuduilla anonyymit palvelut ovat nuorille kriittisen tärkeitä. Vaikeassa tilanteessa olevalle nuorelle oman kännykän kautta saatavilla oleva tuki voi olla juuri se askel, jota tarvitaan, jotta löytyy polkuja ja ratkaisuja kohti parempaa oloa", sanoo Satu Raappana, toiminnanjohtaja, Sekasin Kollektiivi, Mieli ry:stä.

"Haluamme Pidä Huolta -keräyksen varojen kohdentamisen myötä varmistaa myös Pohjois-Suomessa sijaitseville organisaatiolle ja vapaaehtoiseksi haluaville mahdollisuuden tulla mukaan Sekasin-chatin työhön ja Pohjois-Suomen aluekoordinaattori tulee työskentelemään paikallisesti tämän mahdollistamiseksi”, hän lisää.

Yritykset mielellään mukana

Pohjois-Suomesta Osuuskauppa Arina osallistui kampanjaan 50 000 euron, LähiTapiola Pohjoinen 10 000 euron ja LähiTapiola Lappi 10 000 euron lahjoituksilla osana LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron alkupääomaa. 

”Keräys osoittaa, että Suomessa osataan lyödä hynttyyt yhteen eri tahojen kesken, kun asia koetaan tärkeäksi. Turvaamalla matalan kynnyksen avunsaannin myös pohjoissuomalaiset nuoret saavat keinoja kohti parempaa oloa. Arinalaiset ovat olleet sydämellä mukana viemässä Pidä huolta -viestiä eteenpäin täällä Pohjois-Suomessa”, jatkaa Pasi Ruuskanen, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Arinasta.

”Pidä huolta -kampanja on ollut meille aidosti vaikuttava tapa tukea nuorten mielenterveystyötä. Yhdessä omistaja-asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa mahdollistamme apua myös Pohjois-Suomen nuorille. Panostus mielenterveyteen on satsaus koko alueen tulevaisuuteen, jossa tarvitsemme jatkossakin lisäpanostuksia mielenterveyteen”, lisää LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela.

Kampanjan tuotto ohjataan näin:

 Sekasin-chat:

  • viisi työntekijää vahvistamaan Sekasin-chattia. Pohjois-Suomi, Etelä-Suomi ja pääkaupunkiseutu saavat omat koordinaattorinsa. Lisäksi vahvistetaan verkkotyön tiimiä.
  • Kahdessa vuodessa: 15 000 kohdattua nuorta, 12 alueellista vapaaehtoistyön rekrytointia & koulutusta yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa, 350 uutta koulutettua vapaaehtoista, 30 uutta koulutettua mentor-vapaaehtoista, jatkuva päivystystyön tuki, ohjaus ja jatkokoulutus vapaaehtoisena toimiville

Nuorten mielenterveyttä vahvistava työ:

  • 10 000 nuorta saa harjoitella mielenterveystaitoja
  • 1000 yläkoulun aikuista saa vahvistusta omalle mielenterveysosaamiselle. Koulutusten mukana koulut saavat käsikirjoja, julisteita sekä vihkoja nuorten mielenterveyden edistämiseen. 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mieli ry:n ja Toivon Kärki ry:n yhteisen Pidä Huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerättiin rahaa nuorten mielenterveystyöhön yli 70 suomalaisen artistin voimin. Kuva: pidä huolta

Liittyvät sisällöt

Lue myös