Siirry suoraan sisältöön

Pian koronakaranteeni päättyy - Blind Channel jo lähtökuopissa kohti Rotterdamia

7.5.2021

Oulun oma euroviisubändi, Blind Channel, odottelee jo kärsimättömänä. Takana on tiukkaa koronaeristystä ja pian on aika pakata tavarat ja suunnata kohti Rotterdamia.

Blind Channel kilpailee finaalipaikasta toisessa semifinaalissa eli ensimmäinen tulikoe pojille koittaa 20. päivä toukokuuta.

Oulun ja koko Suomen euroviisuedustaja Blind Channel on pakannut tavaransa ja lähtee muutaman päivän kuluttua Rotterdamiin maailman suurimpaan laulukilpailuun. Koitokseen on valmistauduttu pitkään ja huolella.

"Fiilikset on totta kai katossa, kun pääsee näinä aikoina kokemaan tällaisen pienimuotoisen 'kiertuesimulaattorin', mut toki tää on meille uus juttu. Bändi on täydessä iskussa ja me lähdetään antamaan kaikkemme", yhtyeestä kerrotaan.

Koko viisudelegaatio on joutunut olemaan parin viikon karanteenissa. Jos yksikään tartunta tai altistus kohtaa, jää bändin live-esiintyminen haaveeksi. Kilpailukappaleesta nähdään etukäteen nauhoitettu taltiointi ja pojat voivat seurata suoritustaan vaikka hotellin baarista.

Keskarit bannassa

Kevät on ollut bändille kiireinen. Blind Channel on antanut reilusti yli 200 haastattelua ympäri maailmaa. Samaan aikaan on treenattu Rotterdamia varten pari kertaa viikossa ja sekä tehty ensi vuonna julkaistavaa uutta albumia.

Show tulee olemaan boostattu versio siitä, mitä nähtiin UMK:ssa helmikuussa. Viisuesitys pohjautuu bändin ja solistien vahvaan lavakarismaan ja lavan hallintaan. Jokainen neliömetri otetaan haltuun ja valoarsenaalista kaikki ilo irti.

Pyrotehosteita ei tietenkään unohdeta. Kaiken keskiössä on Blind Channelin ainutlaatuisen draivin säilyttäminen, jota ei haluta hukuttaa tehosteiden alle.

"Joitain uusia yllätyksiä tietysti nähdään ja kaiken kaikkiaan show on kokoluokaltaan huomattavasti massiivisempi. Keskarit meiltä kiellettiin, mutta nähdäänkö sen tilalla sit jotain muuta, se jää nähtäväksi", Blind Channel vihjaa.

Eurovision Song Contest nähdään suorina lähetyksinä Ylen kanavilla 18., 20. ja 22.5. Suomessa viisuja voi seurata uudessa Kaverikatsomo-palvelussa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Blind Channel on pian valmiina kohtaamaan miljoonayleisön. Jos korona iskee, etukäteen nauhoitettu taltiointi hoitaa poikien puolesta homman. Kuva: Yle / Miikka Varila

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta