Siirry suoraan sisältöön

Pestäviä kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille useissa toimipisteissä tänään Oulussa

21.8.2020

Oulun kaupunki aloittaa vähävaraisille tarkoitettujen kasvomaskien jakamisen tänään 21. elokuuta useassa eri terveydenhuollon toimipisteessä.

Oulun kaupunki jakaa yli 15-vuotiaille, vähävaraisille tarkoitettuja kasvomaskeja perjantaista 21. elokuuta alkaen. Jaettavat maskit ovat pestäviä kangasmaskeja.

Maskeja jaetaan hyvinvointikeskuksissa ja -toimipisteissä Haukiputaalla, Kaakkurissa, Kiimingissä, Kontinkankaalla, Myllyojalla, Oulunsalossa, Tuirassa, Yli-Iissä ja Ylikiimingissä.

Kontinkankaalla kasvomaskit jaetaan Lamellitalossa osoitteessa Kajaanintie 48 B. Kontinkankaalla on vain rajoitetusti pysäköintitilaa, joten autoilevien asiakkaiden kannattaa hakea maskit Myllyojan toimipisteestä osoitteesta Karvarinaukio 16. Tuirassa maskit jaetaan osoitteessa Kangastie 16 ja Haukiputaalla osoitteessa Simppulantie 15 A 14.

Käyttöohjeet mukaan

Pestäviä kasvomaskeja jaetaan yhteensä neljä kappaletta henkilöä kohden. Maskeja on useampi, jotta puhtaita maskeja on käytettävissä, kun osa maskeista on pesussa. Maskien mukana tulee myös käyttö- ja huolto-ohje.

Maksuttomat kasvomaskit ovat tarkoitettu yli 15-vuotialle vähävaraisille, joilla ei ole varaa hankkia maskeja. Muut hankkivat kasvomaskinsa itse.

Varaudu ruuhkiin

Kasvomaskit ovat noudettavissa hyvinvointikeskusten ja -pisteiden aukioloaikoina. Maskien ensimmäisenä jakopäivänä perjantaina kannattaa varautua ruuhkiin ja jonoihin, siksi voikin olla järkevää noutaa maski vasta tulevalla viikolla. Maskeja noudettaessa tulee olla terve ja muistaa huolehtia riittävistä turvaväleistä.

Tarkemmat ohjeet kasvomaskin käyttöön ja lisätietoa THL:n sivuilla.

Milloin kasvomaskia kannattaa käyttää?

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan:

• joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

• matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

• palatessa riskialueelta Suomeen ja siirryttäessä maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Kasvomaskien käyttösuositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja ovat edelleen käsienpesu ja 1-2 metrin turvavälit.

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Maskeja on markkinoilla monenlaisia, myös kertakäyttöisiä. Lue THL:n ohjeet pestävän maskin käytöstä jutun lopusta. (Kuvituskuva).

Lue myös

Lue lisää aiheesta