Siirry suoraan sisältöön

Uusi taidefoorumi Performanssilupi avautuu Voimalassa

10.9.2021

Viiden taiteilijan toteuttama Performanssilupi tapahtuu ensimmäistä kertaa Voimala 1889:ssä tänään perjantaina 10. syyskuuta.

Performanssilupi on kohtaamispaikka, missä taiteilijat voivat verkostoitua, nähdä toinen toistensa teoksia ja esiintyä. Tarkoitus on edistää performanssitaidetta Oulussa ja luoda mahdollisuuksia taiteilijoille synnyttää uutta dialogia teosten välityksellä. Performanssilupi on esittävän taiteen vapaafoorumi.

"Dialogi voi ilmetä Performanssilupilla esimerkiksi niin, että joku käyttää viestinsä kertomiseen, esitystaiteen keinoin, vaikka viisi minuuttia, jonka jälkeen seuraava tulee vastaamaan siihen, valitsemallaan tavalla. Esiintymään voi tulla kuka vain", kertoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva taiteilija Sirpa Heikkinen.

Tuottajat nähdään myös lavalla

Tapahtuman tuottajat, Oulun taiteilijaseuran jäsenet Tessa Astre, Sirpa Heikkinen, Ilona Kivijärvi sekä saman seuran jäsen Silja Kejonen osana Hilmakollektiivia yhdessä esitystaiteilija ja näyttelijä Outi Vuorirannan kanssa ovat mukana myös esiintymässä.

”Oma esitykseni Performanssilupilla on nimeltään Taide ompi & on lääkettä. Se on kolmiosaisen sarjan ensimmäinen osa”, kertoo Ilona Kivijärvi.

Performanssilupi toimii open stage -periaatteen mukaan, eli ilmoittautumisia on toivottu etukäteen, mutta spontaanit esiintymiset ovat myös tervetulleita. Esitysten kesto tapahtumassa on enintään 15 minuuttia.

Tapahtumaa ohjaa, sen naruista vetelee ja myös paikan päällä ilmoittautumisia vastaanottaa Tessa Astre. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Performanssilupi järjestetään ennen Cleaning Women -avantgardeyhtyeen keikkaa.

Performansilupin juliste
Ilona Kivijärven performanssi.
Ilona Kivijärven Cocktail-performanssista hänen taidenäyttelynsä yhteydessä Rovaniemen Taidemuseolla tammikuussa 2021. Kuva: Arto Liiti

Lue myös