Siirry suoraan sisältöön

Perämerta pelastetaan rajat ylittävän kampanjan voimin – Oulu jälleen mukana

21.6.2023

Oulun kaupunki jatkaa viime vuonna aloitettua Pelasta Perämeri -kampanjaa ja haastaa mukaan alueen asukkaat, kunnat, yritykset ja organisaatiot.

Perämerenkaaren alue on mukana Itämeripäivässä Pelasta Perämeri -kampanjalla. Oulun kaupunki on haastanut kampanjaan mukaan kunnat niin Suomen kuin Ruotsinkin puolella. Viime vuonna alkanut Pelasta Perämeri -kampanja käynnistyy keväällä haastaen mukaan alueen asukkaat, kunnat, koulut ja organisaatiot.

Kampanja on osa vuosittain järjestettävää Itämeripäivää, jota ei tunneta pohjoisessa Suomessa ja Ruotsissa samalla tavoin kuin etelässä. Tavoitteena onkin, että koko Perämerenkaaren alue on mukana Itämeripäivässä Pelasta Perämeri -kampanjan kautta elokuun viimeisenä torstaina.

“On tärkeää, että alueen toimijat heräävät tähän asiaan jo nyt, jotta elokuussa kaikki pystyvät osallistumaan. Haluamme, että mahdollisimman moni nostaa asiaa esille ja tekee omia, pieniä tekojaan Perämeren hyväksi”, valottaa kampanjan kehittänyt, Oulun kaupungilla sekä Bothnian Arc -yhdistyksen hallinnossa työskentelevä Katja Koskinen.

Tilanne huonompaan päin

Perämeren alue eroaa Itämeren muista merialueista matalan suolaisuutensa ja lyhyen kasvukautensa vuoksi. Perämeri on muuhun Itämereen verrattuna hyvässä kunnossa, mutta sen tilanne on vuosi vuodelta huonontunut pääasiassa ihmisen tointen takia.

“Säästämme euroja, kun toimimme nyt, eikä vasta sitten kun tilanne on vakava. Kampanja tukee vastuullisuutta sekä kestävää kehitystä koko Perämerenkaaren alueella. Itämeri-päivää järjestävän John Nurmisen säätiön mukaan kampanja tukee paikallisuutta ja nostaa esille pohjoista luontoa”, Koskinen toteaa.

Koskinen haastaa alueen asukkaita, yrityksiä ja muita toimijoita osallistumaan. Kampanjan maskottien, Hilma ja Helge Harjuksen avulla kampanjan viesti vetoaa myös lapsiin ja nuoriin. Kampanja on hyvän mielen kampanja, jonka tehtävä on positiivisella ilmeellä herättää alueen ihmiset huomaamaan meren tärkeys tälle alueelle.

“Meillä on kiinnostuneille tarjolla materiaaleja viestintää varten. Jos haluaa päästä mukaan, voi ottaa yhteyttä. Rahallista panostusta ei vaadita, mutta halutessaan voi myös pelastaa palan Perämerta osallistumalla keräykseen. Tärkeintä on vain saada sana leviämään ja mahdollisimman moni osallistumaan.”

Kampanjan kalamaskottien Hilma ja Helge Harjuksen toivotaan innostavan alueen ihmiset mukaan.

Organisaatiot, kunnat ja oppilaitokset voivat liittyä mukaan Perämeren Pelastuspartioon, lisätietoa saatavilla kampanjamateriaaleista. Kampanjan nettisivuilta löytyy ohjeet, kuinka pelastaa pala Perämerta lahjoituksen kautta.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Perämeri on arvokas luontoalue. Se on muuhun Itämereen verrattuna hyvässä kunnossa, mutta sen tilanne on vuosi vuodelta huonontunut. Kuva: Mun Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta