Siirry suoraan sisältöön

Perämeren kansallispuisto viettää juhlavuotta – lähisaaria kunnostetaan myös Oulun seudulla

6.5.2021

Peräpohjolan oma merellinen kansallispuisto viettää tänä vuonna 30-vuotissyntymäpäiviään. Eduskunnan myöntämän lisärahoituksen turvin Metsähallitus pystyy lisäämään Perämeren kansallispuiston näkyvyyttä Kemin ja Tornion alueella sekä kunnostamaan retkeilyrakenteita kansallispuistossa ja Oulun seudun lähisaarissa.

Retkeilykohteiden kunnostustöihin etsitään parhaillaan urakoitsijaa. Mikäli koronatilanne sallii, kansallispuiston syntymäpäiviä juhlistetaan kesällä.

Vuonna 2021 päivitetään myös Perämeren kansallispuiston, Perämeren saarien ja Iin Röytän hoito- ja käyttösuunnitelma. Suunnitelmalla linjataan alueen tulevaisuutta, sekä ohjataan virkistyskäyttöä ja luonnon suojelua.

Tavoitteena on myös sovittaa yhteen eri suojelu- ja käyttöarvoja sekä eri käyttäjäryhmien tavoitteita. Alueen toimijoita ja kävijöitä osallistetaan prosessin edetessä.

Itse kansallispuiston alueella Metsähallituksen työlistalle kuuluu tänä kesänä muun muassa Pensaskarin laiturin kulkurampin uusiminen. Perinnemaisemia raivataan Pensaskarissa ja Iso-Huiturissa. Lisäksi lampaat urakoivat luonnonhoitotöissä Selkä-Sarvessa, Maasarvessa, Linnanklupussa, Pensaskarissa, Etukarissa ja Iso-Huiturissa. 

Retkeilyrakenteita kunnostetaan Oulun seudun lähisaarissa

Perämeren kansallispuiston lisäksi Metsähallitus kunnostaa ja rakentaa retkeilyrakenteita kansallispuiston ja Oulun välimaastossa sijaitsevissa saarissa.

Härkäleton suojasataman laiturin kulkuramppi uusitaan. Kropsussa Metsähallituksen työlistalla on laiturin korjaus, kulkurampin uusiminen sekä taukotuvan rakentaminen. Myös Hietakallaan sekä Iin Röyttään aletaan rakentamaan uutta taukotupaa. Tupien on tarkoitus palvella saarien ympärivuotista virkistyskäyttöä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myös Hietakallan taukotupa on tarkoitus uusia lähiaikoina ympärivuotiseen käyttöön. Kuva: Carita Forsman

Lue myös