Siirry suoraan sisältöön

Pentti Punkin Syntymäpäiviltä uutta musiikkia – talvea kohti mennään perunannostolla ja lämpimällä vaatetuksella

25.10.2022

Oululainen lastenorkesteri Pentti Punkin Syntymäpäivät julkaisee 28. lokakuuta uutta musiikkia tuplasinglen voimin. Sinkun a-puolella mennään perunannostohommiin ja b-puolella rokataan Ketunpoikasen pukemislaulun tahtiin.

Pentti Punkin Syntymäpäivät on kolmen isän, varhaiskasvattajien ja muusikoiden vuonna 2017 muodostama lastenmusiikkiyhtye. Lastenmusiikki ry palkitsi yhtyeen Vuoden tulokas 2020-palkinnolla valtakunnallisessa Jellonagaalassa.

Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Pentti Punkin Syntymäpäivät joulukuussa 2021. Musiikillisesta laaja-alaisuudesta ja rempseästä meiningistään kiitellyn trion muodostavat Valtteri Huovinen, laulu, kitarat, Antti Kokko, laulu, perkussiot ja bassokitara sekä Hiski Pajuniemi, laulu, kieli- ja puhallinsoittimet.

A- ja b-puolet tarjolla

Yhtye julkaisee uutta musiikkia kahden kappaleen verran, kun digisinkku Perunaa ja porkkanaa julkaistaan 28. lokakuuta.

Sinkun a-puoli Perunaa ja porkkanaa vie bändin mukaan kuulijansa maailman parhaisiin hommiin – perunannostohommiin. Rempseän irkkuballadin muotoon nakutellussa suomalaisen lähiruoan ylistyksessä nostellaan porukalla jos jonkinlaisia juureksia.

Samanaikaisesti julkaistavalta musiikkivideolta löytyy peltopuuhastelun lisäksi myös hauska laululeikki, jonka voi kukin tykönään opetella. Musiikkivideon on tuottanut Kuume productionsin Juho Karjalainen. Hanketta on tukenut projektiavustuksella Oulun kaupunki.

B-puoleksi valikoitui lyhyt mutta räväkkä Ketunpoikasen pukemislaulu. Talven tullen itse kukin kaipaa muistuttelua lämpimistä vaatteista.

”Tiukka rockabillyraita saa staattisella sähköllään villasukat lasten, ja aikuistenkin, jalkoihin pyörimään alta aikayksikön. Vaikka julkaisu on tuore, on itse kappale syntynyt jo vuosia sitten ja niittänyt jo suosiota etenkin päiväkotien eteisauloissa”, mainitsee yhtye kappaleestaan.

Lisätietoja Pentti Punkin Syntymäpäivistä tästä linkistä.

 

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vaikka Pentti Punkin Syntymäpäivät hyppelehtii varsin kesäisissä fiiliksissä, on sen ajatukset jo talvessa. Kuva: Pentti Punkin Syntymäpäivät

Lue myös

Lue lisää aiheesta