Siirry suoraan sisältöön

Pateniemenrannan uudelle seurakuntakodille kaivataan nimiehdotuksia

20.1.2022

Tuiran seurakunta ottaa käyttöön uuden tilan Pateniemenrannassa 1. helmikuuta. Lähes 300 neliön suuruinen seurakuntakoti sijaitsee Keskon vuokratilassa, K-kaupan yhteydessä, osoitteessa Pateniemenranta 3. Nyt tiloille etsitään nimeä.

Uusi seurakuntakoti sijoittuu liikekiinteistön länsipäätyyn ja sinne on oma, erillinen sisäänkäynti. Samalla Tuiran seurakunta luopuu Parkettitiellä sijaitsevasta Palokan seurakuntakodin vuokratilasta.

Muutoksen myötä toiminta siirtyy entistä tilavampaan ja toimivampaan ympäristöön, jonka suunnittelussa on kuultu sekä seurakuntalaisten että työntekijöiden toiveita. Uusi seurakuntakoti mahdollistaa monenlaisen tekemisen ateriatoiminnasta, perhejuhliin ja jumalanpalveluksiin. Myös lasten harrastusryhmät, kuten partiotoiminta, on huomioitu suunnittelussa. 

Nimikisa käynnissä verkossa

Tuiran seurakunta toivoo saavansa seurakuntakodille nimiehdotuksia ja samalla myös tilan käyttöön liittyviä ideoita. Nimikilpailun raati valitsee ehdotuksista voittajan ja palkitsee voittajaidean esittäjän retkirepulla. Mikäli useampi henkilö ehdottaa samaa nimeä, palkinnon saaja arvotaan heidän keskuudestaan.  

”Haluamme kehittää toimintaamme yhteistyössä alueen ihmisten kanssa, ja toivomme, että tilasta tulee yhteinen kokoontumispaikka, jossa ihmiset viihtyvät. Kaikki tilojen käyttöön liittyvät toiveet ja ideat ovat erittäin tervetulleita”, kertoo Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen.

Nimikilpailun voittaja selviää maaliskuun lopulla. 27. maaliskuuta järjestetään uuden seurakuntakodin käyttöönottojuhla, mikäli koronatilanne sen sallii.  Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo vihkii seurakuntakodin messun yhteydessä sakraalitilaksi, minkä jälkeen siellä voidaan järjestää jumalanpalveluksia. 

Nimikilpailuun voi osallistua 14. helmikuuta saakka Oulun seurakuntien verkkosivuilla.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Havainnekuva Pateniemenranta 3:ssa sijaitsevasta uudesta toimitilasta, joka otetaan käyttöön ensikuun alusta. Kuva: srk

Lue myös

Lue lisää aiheesta