Siirry suoraan sisältöön

Pateniemen liikuntakeskukseen lisää tilaa luistelulle ja yleisurheilulle

17.1.2023

Pateniemen liikuntakeskuksen toimintoja laajennetaan tämän ja ensi vuoden aikana. Tekojääalueen koko yli tuplaantuu toisen vaiheen rakentamisen myötä, ja tulossa on myös yleisurheilun suorituspaikkoja ja skeittialue.

Työt alkavat puuston poistolla ja muilla talvitöillä.

Yleisurheilua varten liikuntakeskukseen rakennetaan keihään, kiekon ja moukarin heittopaikat, pituushyppy-, kolmiloikka- sekä korkeushyppypaikat sekä 100 metrin juoksusuora, jossa on neljä rataa. Vielä ensi kesäksi uudet yleisurheilupaikat eivät ehdi valmistua. Oulun kaupungin ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival kertoo, että alustavan aikataulun mukaan ne ovat valmiina ensi syksynä tai alkutalvesta 2023.

Skeittialue urheilukeskukseen toteutetaan arviolta vuonna 2024.

Pateniemen liikuntakeskuksen tekojääluistelualue on ollut erittäin suosittu, ja toisen vaiheen myötä sen koko yli kaksinkertaistuu. Tällä hetkellä tekojää on kooltaan 4400 neliömetriä ja sisältää kaukalon sekä pienehkön yleisöluistelualueen. Kiertävän luisteluradan valmistuttua tekojäätä tulee olemaan urheilukeskuksessa yhteensä noin 9400 neliömetriä.

Arvioitu valmistumisaika tekojään kakkosvaiheelle on joulukuu 2023. Tekojään ykkösvaihe valmistui loppuvuonna 2020.

Laajennustöiden aloittaminen ei haittaa nykyisen tekojään käyttöä tai urheilukeskuksen muuta käyttöä talvisaikaan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pateniemen liikuntakeskuksen tekojääalue laajenee huomattavasti. Kuvassa tehdään kenttää uudella sähkökäyttöisellä jäädytyskoneella helmikuussa 2022. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta