Siirry suoraan sisältöön

Pateniemen alakoululaisilta adressi Taskisenrannan uimarannasta

28.2.2020

Pateniemen alakoulun 5A-oppilaat luovuttivat perjantaiaamuna 28.2. adressin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänniselle. Adressin ehdotus on, että Taskisenrantaan rakennettaisiin uimapaikka venesataman yhteyteen. Adressissa on 365 allekirjoitusta, jotka oppilaat ovat keränneet koulunkäynnin lomassa.

Idea adressista lähti liikkeelle, kun luokanopettaja Jari Marjala kuuli Taskisenrannan kunnostamisesta. Uimapaikkaa suunnitelma ei kuitenkaan sisällä.

”Lisäksi meillä käsitellään parhaillaan yhteiskuntaopissa vaikuttamista. Näin saimme opetukseen kytkettyä käytännön lähestymistavan”, sanoo Marjala.

Nyt olisi hetki rakentaa ranta

Pateniemestä uimaranta löytyy. Marjala kuitenkin huomauttaa, että se on turvaton: mutainen, matala sekä täynnä lasinsiruja.

”Pateniemen saha-alueellahan on rakentaminen käynnissä. Oppilaatkin sanoivatkin, että nythän uimaranta olisi kätevää rakentaa, kun työkoneet ovat siinä lähellä.”

Adressin etenemistä aiotaan koululla myös seurata kaupungin kokouspöytäkirjoista.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Saataisiinko Taskisenrantaan kunnon uimaranta? Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen vastaanotti adressin Pateniemen alakoululla Kalevala-juhlassa. Sen hänelle ojensivat Joel Koivisto 5A-luokalta ja opettaja Jari Marjala.Kuva: Inka Mommo

Lue myös

Lue lisää aiheesta