Siirry suoraan sisältöön

Partiotaitojen SM-kilpailut avaavat Kierikkikeskuksen kesäkauden

27.4.2022

Kierikkikeskuksen kesäkausi alkaa tänä vuonna todella toiminnallisissa merkeissä, kun Kierikissä järjestetään lauantaina 14. toukokuuta Suomen Partiolaiset ry:n partiotaitojen kevätmestaruuskilpailut. Suomenmestaruuksien lisäksi samaisessa kilpailussa ratkaistaan myös Pohjanmaan Partiolaiset ry:n piirinmestaruudet.

Partiotaitokilpailujen myötä Kierikkikeskukseen ja keskuksen lähiympäristöön saapuu kilvoittelemaan moninaisissa kivikauden teemaan liittyvissä tehtävissä yli 300 nuorta partiolaista eri puolilta Suomea. Kisaan on ilmoittautunut 67 joukkuetta, joissa kussakin on 4–6 jäsentä. Nuorimmat kilpailijat ovat 12-vuotiaita.

Keskuksessa hienot puitteet

Kisaajat ovat voineet harjoitella kilpailussa tarvittavia taitoja aiemmin julkaistun tehtäväluettelon vihjeiden perusteella. Kilpailussa tulee esimerkiksi selviämään, mitä mahtaakaan tapahtua tehtävissä Pajunköyttä, Läpi harmaan kiven tai Muinaisjousi.

"Kierikkikeskus tarjoaa mahtavat puitteet kisojen järjestämiseen ja se on inspiroinut myös monia tehtäviä. Kisaajia on tulossa ennätysmäärä ja mukana on paljon osallistujia lähialueiden lippukunnista, jotka ovat ensi kertaa vastaavissa partiotaitokilpailuissa. Toivommekin Kierikki-kilpailun innostavan myös tuleviin kisoihin mukaan uusia kisa-aktiiveja", kilpailunjohtaja Tiia Keltamäki Pohjanmaan Partiolaiset ry:stä toteaa.

Kierikkikeskuksen ympäristössä on myös mahdollista seurata muutamien kilpailun tehtävien suorittamista. Yleisörastien sijainnista on tieto Kierikkikeskuksen asiakaspalvelupisteellä.

Kivikauden elämästä kertova Aurinkokivi-filmi esitetään Kierikin auditoriossa tasatunnein ja kivikauden kylässäkin pääsee käymään, vaikkapa viettämässä keväistä piknik-retkeä.

Lisätietoja kilpailusta sekä Kierikistä

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jännittävän Partiotaitokisan lisäksi Kierikkikeskus on 14. toukokuuta avoinna yksittäisille vierailijoille klo 12–16. Kuva: Pohjanmaan Partiolaiset/Henri Tammi

Lue myös

Lue lisää aiheesta