Siirry suoraan sisältöön

Partiolaiset myös Pohjois-Pohjanmaalta valmistautuvat suurleirille – mukana lippukuntia Haukiputaalta, Iistä ja Tyrnävältä

10.6.2022

Kajo on Suomen Partiolaisten suurleiri, joka järjestetään Hämeenlinnan Evolla 15.–23. heinäkuuta. Leirille on tulossa osallistujia yli 20 maasta. Suurleiri eli finnjamboree järjestään Suomessa kuuden vuoden välein. Leiriä odotetaan innolla myös Oulussa, Haukiputaalla, Tyrnävällä ja Iissä.

”Odotamme Kajolta leirielämää ja suurleirin humua pitkän koronatauon jälkeen,” sanoo Iida-Maria Huhta Iin Illinkiertäjistä.

Samoissa tunnelmissa ollaan Tyrnävällä.

”Isolla leirillä tapaa paljon uusia ihmisiä eri puolilta Suomea ja maailmaa,” kertoo Arja-Sisko Holappa Tyrnävän Mustavariksista.

”Valmistelu on täydessä vauhdissa ja Mustavaristen ääni avattu. Olemme pontevia huutajia ja pidämme kunnialla pottupitäjän mainetta yllä!”

Suurleirin ohjelma lapsille ja nuorille koostuu erilaisista ohjelmalaaksoista, joissa seikkaillaan päivät. Luvassa on muun muassa ilmastolabyrintti, joka johdattaa leiriläiset yksittäisten valintojen kautta erilaisiin tulevaisuuden skenaarioihin. Kenenkään tarvitse jäädä yksin, sillä ohjelmaan voi sukeltaa yhdessä kaveripankista lainatun leirikaverin kanssa.

Useana iltana leirin väki kokoontuu festivaalitunnelmissa suuren lavan eteen näyttelijöiden, musiikin, tanssin ja valoshow’n pariin.

”Odotamme uusia tuttavuuksia ja mukavaa yhdessä olemista ja tekemistä,” sanoo Marjaana Haarala Putaan Vilkkaista Haukiputaalta.

Kajo syntyy vapaaehtoisvoimin

Leiri innovaatioineen ja monipuolisine rakennuksineen on vapaaehtoisvoimin suunniteltu ja pystytetty. Taustalla on aito motivaatio ja halu kokea yhteisiä upeita kokemuksia, sillä yli 1000 ihmisen vapaaehtoistyön ponnistus antaa paljon myös vapaaehtoisille itselleen.

”Suurleirin valmistelu on pitkäaikainen projekti. Lippukuntalaisiamme osallistuu myös Kajon ohjelman suunnitteluun ja leirialueen valmisteluun,” kertoo Sara Alanärä Oulun Valppaista.

Leirillä on myös pidetty huolta siitä, että vapaaehtoisetkin pääsevät vaihtamaan vapaalle – esimerkiksi metsäbileissä.

Lisätietoja suurleiristä löytyy tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suurleirit ovat aikamoisia rakennelmia. Hämeenlinnan Evon retkeilyalueelle nousee heinäkuussa tyhjästä 13 500 ihmisen kaupunki kahviloineen, sairaaloineen ja palokuntineen. Kuva: Nuutti Nissinen/Suomen Partiolaiset

Lue myös

Lue lisää aiheesta