Siirry suoraan sisältöön

Parasta juuri nyt: Klikkaa itsesi Ystävänpäivä-elokuvaan!

14.2.2021

1-vuotissyntymäpäivän kunniaksi, Mun Oulu tarjoaa lukijoilleen Ystävänpäivä-elokuvan. Ota siis hyvä asento, klikkaa itsesi elokuvaan ja valmistaudu vaikuttamaan.

Kulumia-elokuva on uudentyppinen interaktiivinen elokuva, jossa katsoja itse saa päättää juonenkulun. Elokuvan on käsikirjoittanut oululainen kaupunginvaltuutettu ja markkinointiyrittäjä Hilkka Haaga. Hän opiskelee parhaillaan Oulun ammattikorkeakoulussa Taiteen tekijän ja kehittäjän -yamk-tutkintoa.

”Idea tästä elokuvasta heräsi lopputyön tiimoilta. Olin juuri nähnyt Netflixistä Black Mirror: Bandersnatch -elokuvan. Ajatus siitä, että katsojan ennakkoasenteita voisi hieman ravistaa näyttämällä samasta tarinasta eri puolia ja mahdollisia maailmoja lyhytelokuvan keinoin, alkoi houkuttaa”, hän kertoo.

Kuvassa Kasim Cevirel ja Moona Komulainen.

Elokuvan päätähtinä on kolme henkilöä: Janika (Moona Komulainen) on parikymppinen itsenäistymistä opetteleva nuori, joka päätyy vaikeasti hallittaviin tilanteisiin. Elsa (Tuula Väänänen) on muistisairas kotihoidon asiakas, jolla olisi vielä jano elää ja Tommi (Jooel Tervaskanto) on kuumakalle insinööri, joka kohtaa työelämän ja uuden perhetilanteen vaatimukset.

Jooel Tervaskannon esittämä Tommi katsojan valintojen edessä.

Elokuva on kuvattu Oulussa ja se vilisee tuttuja maisemia ja paikkoja. Se myös globaalilla tasolla kuvastaa oululaisiakin koskettavia ajatuksia ja mentaliteettia.

”Oululaisuuteen kuuluu räväkkä keskustelukulttuuri. Viime aikoina yleistynyt kuplautuminen ja vastakkainasettelu näyttäytyy niin, että eri kuplien sisältä tulkitaan muiden elämäntilanteita usein väärinkin ja hyvin negatiivisen stereotyyppisesti”, pohtii Haaga.

”Helposti ajattelemme, että nuoret ovat laiskoja, maahanmuuttajat ovat rikollisia, vanhukselle paras paikka on oma koti. Empatia ja ymmärrys ei aina riitä toisen kuplaan, ja kun teemme valintoja, emme aina tajua niiden seurauksia muille ihmisille, hyvä jos itsellemme. Valinnanvapauden ja -vaikeuden teemat olivat jo muhineet päässäni melko kauan”, hän sanoo.

Klikkaa siis itsesi sisään Kulumia-elokuvaan!

Koko elokuva katsottavissa Ystävänpäivänä 14. helmikuuta kello 7 osoitteesta: https://kulumia.munoulu.fi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kulumia-elokuva on kuvattu kesäisessä Oulussa ja siinä nähdään paljon tuttuja maisemia. Kuvassa keskellä istuu Tuula Väänäsen esittämä Elsa. Kuvat: Klaffi Tuotannot

Lue myös

Lue lisää aiheesta