Siirry suoraan sisältöön

15.3.2020

TV1:ssä esitetään parhaillaan kahdeksanosaista rikosdraamasarjaa Paratiisi. Sarjan tapahtumat sijoittuvat välillä Ouluun ja välillä Espanjan Fuengirolaan. Sarjaa voi onneksi seurata välittämättä tartuntataudeista.

Tv-sarjan tapahtumat alkavat tavallisesta harmaasta syysaamusta Oulussa. Oululaispoliisi, rikosetsivä Hilkka Mäntymäki (Riitta Havukainen) pulahtaa hyiseen Oulujokeen Tuiran uimarannalla. Hän ei ole tällä hetkellä töissä, koska hän huolehtii muistisairaasta miehestään Aarnesta (Risto Tuorila). Miehestä huolehtiminen on käymässä raskaaksi. Hilkka tapaa ystävänsä, joka pyytää palvelusta. Ystävän perhe on lähtenyt matkailuautolla Espanjan aurinkorannikolle ja hän ei ole saanut heihin vähään aikaan yhteyttä. Hilkka päättää auttaa ja lähtee etsimään perhettä. 

Risto Tuorila ja Armi Toivanen tekevät myös loistoroolit Paratiisi-sarjassa.

 

Paratiisi, Oulu vai Fuengirola? 

Sarjan edetessä siirrytään sateisesta ja pimeästä Oulusta aurinkoisiin Espanjan maisemiin. Myöhemmin kuvaan astuvat mukaan suomalaisyhteisö Fuengirolassa ja Hilkan kollegat Espanjan poliisista. Fuengirolassa asuva suomalaisyhteisö tiivistyy sarjan edetessä entisestä Nokian sisäpiiristä ja heidän lapsistaan muodostuneeksi oululaisyhteisöksi. Heillä kaikilla on yhteinen salaisuus varjeltavana.  

Fuengirola ja Costa del Sol on monille suomalaisille tuttu paikka ja siellä asuu arvioilta 15 000 suomalaista. Monet ovat myös matkailleet, työskennelleet tai perustaneet yrityksen sinne. 

Oululaiset Juhani ja Kirsti Kaarre ovat jo pitkään asuneet talvet Fuengirolassa. ”Ostimme asunnon täältä 20 vuotta sitten, mutta oululaisyhteisöä emme todellisuudessa tiedä täällä olevan.”  

Kaarteet ovat katsoneet Espanjan kodissaan kaikki Paratiisi-sarjan jaksot.

”Mielestäni sarja antoi aidon kuvan sekä Oulusta että Fuengirolasta. Molemmissa kuvauspaikoissa oli paljon tuttuja maisemia ja rakennuksia”, kertoo Kirsti Kaarre.  

”Satuimme paikalle, kun Fuengirolan apteekkikohtausta kuvattiin, mutta meille oli yllätys, että sarjaa on kuvattu myös Oulussa.”  

Heti ensimmäisen jakson alussa näkyi Kaarteille tuttuja oululaisia maisemia. ”Totesin, että hyvänen aika, tämähän on kuvattu Tuiran uimalasta", sanoo Juhani Kaarre.

Kaarteet kertovat viihtyvänsä Fuengirolassa hyvin.

”Välillä on ikävä Utajärven mökille sekä lapsenlapsia Helsingissä ja Kaliforniassa. Joulut vietämme aina Oulussa.”  

Kumpi on Kaarteiden paratiisi, Oulu vai Fuengirola, jää vielä pohdintaan. 

Hetkessä miljoonakastiin 

Paratiisi-sarjaa esitetään parhaillaan Suomessa ja se on valtaamassa myös kansainvälisiä markkinoita.  

”Sarja on ennakkomyyty kaikkiin Pohjoismaihin ja Espanjaan. Siellä se on nähtävissä viimeistään syksyllä”, kertoo sarjan vastaava tuottaja Marko Röhr MRP Matila Röhr Productions Oy:stä. 

Paratiisista on tullut tänä talvena monen suomalaisen suosikkisarja. 

 ”Katsojaluvuissa on päästy jo niin sanotusti miljoonakastiin. Yleensä draamalla näihin lukuihin ei päästä.” 

Onkin selvää, että Paratiisin kakkoskautta suunnitellaan jo nyt. Kysymykseen sijoittuvatko sen tapahtumat Ouluun, Röhr ei osaa vielä vastata. 

Sarjan on käsikirjoittanut rikoskirjailijana tunnettu Matti Laine. Ohjaaja on Marja Pyykkö.

Paratiisi esitetään TV1:ssä sunnuntaisin klo 21.05. Koko sarja on katsottavissa Yle Areenassa.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulussa ja Fuengirolassa kuvattu Ylen sarja TV1:ssä on ollut erittäin suosittu. Pääroolissa muun muassa Riitta Havukainen. Aurinkorannikollekin kantautunut poikkeustilanne on asettanut Espanjaan myös ulkonaliikkumiskieltoja. Kuva: Yle kuvapalvelu.

Liittyvät sisällöt

Lue myös