Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginvaltuusto päätti: palveluiden ulkoistamiset etenevät

5.10.2020

Kaupunginvaltuusto kokoontui tänään klo 17. Asialistalla oli kaupungin teettämän ulkoisen arvioinnin jatkotoimia eli säästötoimenpiteitä. Kyseessä ovat viime viikolla huomiota herättäneet ICT-palveluiden ulkoistaminen, ateria- ja puhtauspalveluiden kokonaisulkoistaminen ja koulusihteeripalveluiden tuottaminen tulevaisuudessa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi, että koulusihteeripalvelut tuotetaan ensi vuoden alusta alkaen Monetra Oulu Oy:n palveluna ja siirto toteutetaan liikkeen luovutus menettelyn mukaisesti.

Valtuusto päätti myös, että ICT-palveluiden liikkeenluovutusta in house -toimijoille tai markkinatoimijoille valmistellaan. Kaupunginhallitus päättää liikkeenluovutuksesta selvityksen jälkeen.

Ateria- ja puhtauspalveluiden osalta päätettiin, että ne kilpailutetaan ulkoisilta markkinoilta. Päätöksen liikkeenluovutuksesta tekee kaupunginhallitus palvelukilpailutuksen jälkeen. Mikäli tarjous ei täytä palveluille ja liikkeenluovutukselle asetettuja tavoitteita, voidaan kilpailutus keskeyttää. Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen ateria- ja puhtauspalvelutuotannon henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan liikkeenluovutuksella kilpailutuksen voittaneelle palveluntuottajalle.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupunginvaltuusto kokouksessa
Kaupunginvaltuusto kokousti maanantaina. Kuva syyskuun kokouksesta. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta