Palveluiden kirjo kasvaa BusinessAsemalla

Palveluneuvonta BusinessAsemalla on ollut kysyttyä, tietää Osaamo-hankkeen projektipäällikkö Marguerite Guibert (oik.) BusinessOulun työllisyyspalveluista.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Helmikuussa BusinessAsemalla avattu palveluneuvonta on vähitellen löytänyt paikkansa työnhakijoiden, yrittäjien, yrittäjyyttä harkitsevien ja kouluttautumisesta kiinnostuneiden keskuudessa.

”Varsinkin työhönvalmentajien läsnäolo palveluneuvonnassa perjantaisin on osoittautunut suosituksi. Ihmiset tulevat hakemaan tukea työnhakuun, tietoa palkkatukipaikoista ja työnantajat rekrytointiapua. Lisäksi yritykset ovat hakeneet rahoitus- ja yrityskasvun neuvontaa tiistaisin meidän asiantuntijaltamme”, kertoo Osaamo-hankkeen projektipäällikkö Marguerite Guibert BusinessOulun työllisyyspalveluista.

Neuvontaa työllisyys- ja yritysasioissa tarjotaan myös etäyhteydellä. Asiakas tarvitsee etäpalvelua varten ainoastaan tietokoneen tai älypuhelimen ja nettiyhteyden.

”Eri alojen asiantuntijoille on varattavissa aikoja Teamsin välityksellä BusinessAseman nettisivuilta löytyvästä ajanvarauskalenterista. Etäneuvonta on ollut todella tarpeellinen lisä palveluihin, kun palveluneuvonnan aukioloaikoja on jouduttu supistamaan koronatilanteen vuoksi”, jatkaa Guibert.

”Palveluiden kirjo on meillä hanskassa. Me ohjaamme asiakkaan eteenpäin. Hänen ei tarvitse enää yksin miettiä, mistä apua saa. Moni ensikävijä on yllättynyt BusinessAseman monipuolisista tiloistamme ja jää asioinnin jälkeen vapaasti käytössä oleviin loosseihin tekemään hommiaan”, tiivistää asiakkuusneuvoja Jannika Leinonen.

Uusia kumppaneita mukaan yhteistyöhön

Hiljattain palveluneuvonnassa aloitti SIMHE-palvelut (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland), josta Suomessa asuvat maahanmuuttajat voivat kysyä esimerkiksi aiemmin hankitun koulutuksen täydentämisestä, opiskelusta korkeakoulussa tai suomen kielen opiskelusta. SIMHE-palveluita tarjoaa Oamk ja asiantuntija on tavattavissa palveluneuvonnassa maanantaisin kello 13–15.

Tuorein palveluneuvonnan yhteistyökumppani on Talousneuvola, jonka palvelut käynnistyvät 7. tammikuuta alkaen joka toinen torstai klo 13–16.

”Juttelemaan voi tulla niin pienistä kuin suuristakin talouskysymyksistä silloin, kun taloustilanne tai raha-asioiden hoitaminen mietityttävät.”

Talousneuvola on Oulun kaupungin aikuissosiaalityön tuottamaa palvelua yhdessä talous- ja velkaneuvonnan, ulosottoviranomaisten ja Kelan kanssa.

Talousneuvolaan ovat tervetulleita nimenomaan yksityishenkilöt, silloin kun tulot ja menot ovat epätasapainossa. Palvelua saa ilman ajanvarausta ja halutessaan nimettömänä.

”Monialainen osaaminen ja verkostomainen yhteistyö eri toimijoiden välillä ovat toimivan palvelun perusta. Uusia yhteistyökuvioitakin on vireillä. Niistä kerromme muun muassa nettisivuillamme businessasema.com. Sieltä löytyy tieto kaikista palveluistamme. Kannattaa myös ottaa somekanavamme Facebook ja Instagram seurantaan”, vinkkaa Guibert.

Palveluneuvonta on kehitetty ESR 6Aika Osaamo-hankkeessa, jota rahoittavat Hämeen ELY-keskus ja Oulun kaupunki. Mukana hankkeessa ovat Oulun lisäksi Helsinki, Tampere, Turku sekä Vantaa. Myös Rovaniemellä kehitetään vastaavanlaista kokonaisuutta.