Siirry suoraan sisältöön

Paljon puhetta rakkaudesta – Oulun teatterin PikiTalk-keskustelut lähetetään suorana jälleen myös Mun Oulussa

24.8.2023

Oulun teatterin Pikisalissa keskustellaan perjantaina 1. syyskuuta rakkaudesta. Keskustelemassa ovat muun muassa rakkauskouluttaja Anne Rumpunen ja pappi Kari Kanala. Jos et pääse paikanpäälle, keskustelua voi seurata suorana myös Mun Oulun sivulla.

Syksyn ensimmäinen PikiTalk ammentaa teemansa Pienen hauen pyydystys -näytelmästä, jossa ei ole totuttu onnellinen loppu, mutta se päättyy kuitenkin omalla tavallaan onnellisesti. Paneelin otsikkona on Rakkausilta – Lupa rakastaa.

”Rakkaus on teatterin teemana ikiaikainen. Ihmisten arjessa sillä on monia muotoja ja meillä kaikilla on siitä omakohtaista kokemusta. Minua kiinnostaa illan keskusteluissa erilaiset rakkauskäsitykset ja se, miten onnistunut rakkaus sanallistetaan”, Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen toteaa.

Illassa puhutaan rakkaudesta, rakkauden eri puolista ja siitä, onko rakkaudessa sääntöjä. Erotkaan eivät ole nykyään enää vain epäonnistumisia, vaan eron jälkeen rakkaus voi jatkua muotoaan muuttaneena.

”Rakkaus on elämän suurin voima. Kaikki tahtovat rakastaa ja tulla rakastetuiksi. Mutta uskallammeko Tinder-todellisuudessa altistaa itsemme todelliselle rakkaudelle vai onko meistä tullut vain rakkauden ikuisen ruletin pyörittäjiä?”, Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi kertoo.

Mielenkiintoiset panelistit

Keskustelemassa ovat pappi Kari Kanala, kirjailija Juhani Karila, rakkauskouluttaja Anne Rumpunen ja Oulu Sinfonian intendentti Maija Kuusisto. Illan musiikista vastaa dj Somepoe. Illassa nähdään otteita Pienen hauen pyydystys -näytelmästä.

Pelkosenniemeltä Lapista kotoisin oleva kirjailija Juhani Karila voitti J. H. Erkon kirjoituskilpailun vuonna 2010. Raati kutsui hänen tekstiään ”huh-proosaksi”. Hän jatkoi nopeatempoisen tyylinsä soveltamista esikoisnovellikokoelmassaan Gorilla, joka sijoittui toiseksi Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailussa. Pienen hauen pyydystys ilmestyi vuonna 2019 ja se voitti muun muassa Kalevi Jäntin palkinnon. Hän on valmistunut tiedotusopin maisteriksi Tampereen yliopistosta ja työskennellyt myös toimittajana.

Pappi Kari Kanala on helsinkiläisen Paavalin seurakunnan kirkkoherra. Hän on tullut suuren yleisön tietoisuuteen Ensitreffit alttarilla -televisio-ohjelmasta, jossa hän on ollut asiantuntijana. Hän on kirjoittanut yhdessä vaimonsa Milla Mäkitalon kanssa kirjan Suhteellista – pilkettä ja pohdintaa parisuhteesta sekä psykologi Mikael Saarisen kanssa Parisuhdekorjaamo – Kaikkien suhdemallien huoltoon ja tuunaamiseen -kirjan. Kanala ajattelee, että rakkaus ei ole aina helppoa, mutta se on välttämätöntä. Hänen vinkkinsä on, että elämässä ei ole kyse vuosipäivien juhlimisesta. Tärkeää on se, miten maanantaita vietetään.

Oululainen rakkauskouluttaja Anne Rumpunen auttaa vertaisryhmäkursseillaan eronneita muun muassa käsittelemään eroon liittyviä vihan, surun, pelon ja yksinäisyyden tunteita sekä oivalluttaa rakentamaan omannäköisempää uutta tulevaisuutta. Hän valmentaa yksityisasiakkaitaan sekä pitää kursseja, joilla opetellaan rakastavia valintoja parisuhteen parhaaksi ja keskitytään yksilön mahdollisuuksiin vaikuttaa omien parisuhteittensa laatuun. Rumpusen omakohtaiset elämänvaiheet tuovat kokemuspohjaa hänen työhönsä.

Oulu Sinfonian intendentti Maija Kuusisto on kokenut suuren aikuisiän rakkaustarinan edesmenneen säveltäjä-kapellimestari Jaakko Kuusiston kanssa. Heitä yhdistivät muun muassa rakkaus musiikkiin, tunnepitoinen suhtautuminen työhön ja tapaan elää.

PikiTalkeissa illan virittäjinä toimivat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. PikiTalkit striimataan Mun Oulun verkkosivulla www.munoulu.fi.

Pikitalk

MITÄ: PikiTalk on yhteiskunnallista keskustelua after work -tyylillä

MISSÄ: Oulun teatterin Pikisalissa ja striimi Mun Oulun verkkosivulla

MILLOIN: Perjantaina 1.9. PikiTalk käynnistyy kello 16 dj Somepoen musiikilla ja Pikisalin bistron after work -tarjouksilla. Noin tunnin kestävä dialogi alkaa kello 17.

HUOM: Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18.

PikiTalk järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin viestinnän kanssa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pikitalkin Anu-Maarit Moilasen ja Mikko Salmen haastattelussa ovat sarjan ensimmäisessä osassa 1. syyskuuta rakkauskouluttaja Anne Rumpunen, pappi Kari Kanala, intendentti Maija Kuusisto ja kirjailija Juhani Karila. Kuvituskuva: Mun Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta