Siirry suoraan sisältöön

Päivän päätteeksi Oulu Sinfonian mielikuvituksellisia sävelmiä

9.4.2021

Oulu Sinfonian tämän kertaisessa Kuvitelmia-konsertissa ollaan mielikuvitustunnelmissa. Konserttia johtaa Oulu Sinfonian entinen ylikapellimestari Anna-Maria Helsing ja kiintotähtenä loistaa sopraano Anu Komsi.

Majesteettiset metsät, ihmeellinen luomakunta, unessa saadut viestit. Ihmistä suuremmat ilmiöt ovat kautta vuosisatojen värittäneet säveltäjien mielikuvitusta. Kun Kaija Saariahon pakahtuvaa tunnetta tihkuvat Leinolaulut maalaavat idealistisen kuvan rakkaudesta ja luonnosta, tempaa Andrea Tarrodin unimatka keskelle Kirahvin tähtikuviota. Skotlannin nummet jättivät Felix Mendelssohniin niin syvät muistot, että hänen oli purettava ne sinfoniaksi vielä yli 10 vuotta myöhemmin.

Anu Komsi palkittiin vuonna 2020 Suomen Säveltäjät ry:n Madetoja-palkinnolla mittavasta työstään suomalaisen nykymusiikin esittäjänä ja edistäjänä: hän on tilannut ja kantaesittänyt lukuisia uusia sävellyksiä suomalaisilta säveltäjiltä. Kansainvälisen ja mittavan uransa aikana Komsi on työskennellyt useiden maailmankuulujen kapellimestareiden ja johtavien orkestereiden kanssa sekä levyttänyt merkittävän määrän uutta ohjelmistoa.

Anna-Maria Helsing toimi Oulu Sinfonian ylikapellimestarina vuosina 2010-2013 ja on siten täkäläisille tuttu. Hän on sukupolvensa menestyneimpiä kapellimestareita Suomessa ja ennen kapellimestarin uraansa hän työskenteli viulistina ja viulunsoitonopettajana. Helsing on johtanut uransa aika useimpia suuria orkestereita Pohjoismaissa.

Kuvitelmia

Madetojan sali, Oulun Musiikkikeskus

Livestriimin ensiesitys Oulu Sinfonian YouTube-kanavalla to 8.4. klo 19:00

Anna-Maria Helsing, kapellimestari

Anu Komsi, sopraano

Andrea Tarrodi: Camelopardalis

Kaija Saariaho: Leinolaulut

Claude Debussy: Chansons de Jeunesse, ork. Sakari Oramo

Pantomine

Romance

Romance d’Ariel

Apparation

Felix Mendelssohn Bartholdy: Sinfonia nro 3 a-molli, op. 56, “Skottilainen”

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta