Siirry suoraan sisältöön

Päiväliikkujan kuntokortilla moni pääsee nyt entistä edullisemmin uimaan ja kuntosalille

22.9.2021

Oulussa voi ostaa uuden päiväliikkujan kuntokortin, joka käy joko kaupungin uimahalleille tai kuntosaleille. Kortin tavoitteena on, että liikkumaan pääsevät sellaisetkin kuntalaiset, joiden maksukyky on heikentynyt.

Liikuntapalveluissa on otettu syyskuussa käyttöön uusi kuntoilukortti, päiväliikkujan kuntokortti. Kortti maksaa 30 euroa ja se on voimassa 3 kuukautta kerrallaan. Kortin voi ostaa joko kuntosalille tai uimaan.

”Liikuntapalveluille on tullut useita toiveita erityisryhmien huomioimiseksi hinnoittelussa. Erityisliikuntakortteja on muualla Suomessa käytössä. Teimme Oulussa oululaisen version, jossa on huomioitu maksukykyisyys perusteena kuntoliikkujan päiväkortin saamiseksi, ei diagnoosiperusteisuus”, kertoo liikuntajohtaja Niina Epäilys.

Oulussa päiväliikkujan kuntokortin voi ostaa, jos on työtön, opiskelija, eläkeläinen, osatyökyvyttömyyseläkkeellä, omaishoitaja, toimeentulotuella tai kuntoutustuella. Myös opiskelijat ja työttömät, jotka ovat sairauspäivärahalla, saavat ostaa päiväliikkujan kuntokortin.

Erityisesti päiväliikkujan kuntokortista hyötyvät ne asiakasryhmät, jotka ovat aikaisemmin maksaneet uinnista tai kuntosalista aikuisten pääsymaksun. Päiväliikkujan kuntokortin kolmen kuukauden hinta on 30 euroa. Vastaavalle ajalle hankittuna aikuisten kuukausikortti maksaa 135 euroa.

”Halusimme ottaa päiväliikkujan kuntokortin piiriin sellaiset asiakasryhmät, jotka aikaisemmin ovat olleet hinnoittelun osalta väliinputoajia, kuten esim. omaishoitajat ja kuntoutustuella olevat henkilöt. Haluamme tukea kortin kautta sellaisten henkilöiden liikunnan harrastamista, joiden osalta syystä tai toisesta on maksukyky alentunut.”

Myös eläkeläiset ja työttömät saavat päiväliikkujan kuntokortin myötä uuden etuuden. Päiväliikkujan kuntokortin voi ostaa myös alle 65-vuotias eläkeläinen. Liikuntapalveluiden seniorikorttia puolestaan myydään vain samana vuonna 65 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Työttömille on usein syksyisin ollut liikuntakampanjoita, ja tänäkin vuonna sellainen on tulossa loka–joulukuulle. Päiväliikkujan kuntokortin myötä työttömien liikkumisesta toivotaan kuitenkin kampanjoita pitkäaikaisempaa.

Vesivoimistelut ja Ouluhallin uusi kuntosali odottavat

Päiväliikkujan kuntokortti käy joko uimahalleille tai kuntosaleille. Myös molempiin paikkoihin voi ostaa kortit. Kuntosalikortti käy Ouluhallin uudella kuntosalilla, Oulun uimahallilla Raksilassa, Raatin uimahallilla, Jatulin liikuntakeskuksessa ja Oulunsalon liikuntakeskuksessa. Kuntokorteilla ei voi osallistua ohjattuihin saliryhmiin.

Uintikortti käy normaaleiden uintien ja vesijuoksujen lisäksi myös vesivoimisteluihin. Paikkoina ovat kaikki kaupungin uimahallit eli Oulun uimahalli Raksilassa, Raatin uimahalli sekä Vesi-Jatuli Haukiputaalla. Raksilassa vesivoimisteluiden kirjo on nyt entistä laajempi uuden virtuaalivesivoimistelulaitteen myötä.

”Uskoisin, että uintikortti tulee olemaan suositumpi kuin kuntosalikortti”, arvioi Epäilys.

Korttia voi käyttää arkisiin kello 16 asti, mutta sisään on tultava viimeistään kello 15.30. Viikonloppuisin kortti käy kunkin liikuntapaikan aukioloaikojen mukaisesti.

Päiväliikkujan kuntokortin voi ostaa liikuntapaikkojen palvelupisteistä tai Oulu10-palvelupisteistä. Kuntokortti ladataan OuluCardille. Alennukseen oikeuttava todistus näytetään kortin oston yhteydessä. Kuntokortti on voimassa ostohetkestä lähtien 90 päivää.

”Kuntoliikkujan päiväkortti on nyt pilottina vuoden eli elokuun loppuun 2022. Katsomme, minkälaisen vastaanoton kortti saa ja päätämme jatkosta sen perusteella”, sanoo Epäilys.

Ouluhallin uusi kuntosali.
Uusi kuntoilukortti käy myös Ouluhallin laajennusosan kuntosalille, joka on kaupungin kuntosaleista suurin ja nykyaikaisin.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Päiväliikkujan kuntokorttia ovat ostaneet etenkin eläkeläiset ja opiskelijat. Oululaisille ikäihmisille myydään liikuntapalveluissa myös seniorikorttia. Kuvat: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta