Siirry suoraan sisältöön

Päiväkoti-ikäisetkin ideoivat kestävää tulevaisuutta

5.5.2021

Lapsiystävällisessä kunnassa myös pienille lapsille tarjotaan mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa. Oulun varhaiskasvatuksessa, päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa, lapset voivat suunnitella, arvioida ja kehittää palveluita yhdessä aikuisten kanssa.

Osana käynnissä olevaa osallistuvaa budjetointia on Vihreä lippu -päiväkotien lasten ympäristöraadit kutsuttu mukaan edustamaan varhaiskasvatusikäisten lasten mielipidettä ja näkökulmaa kestävän tulevaisuuden teemaan.

Oulussa kiinnitetään tänä vuonna muutenkin erityistä huomioita eri-ikäisten lasten ja nuorten osallisuuteen esimerkiksi osallistuvan budjetoinnin eri vaiheissa. Tavoitteena on edistää heidän yhdenvertaista asemaansa kuntalaisina.

Alle kouluikäisten osuus on tarkoitettu tukemaan osallistuvan budjetoinnin ideointivaihetta. Lasten ideat tukevat oululaisten ajatuksia, millainen ehdotus tukisi kestävää kuntaa ja sitä myöten myös lapsia ja heidän tulevaisuuttaan.

Päiväkotien ympäristöraatilaiset keskustelivat ja ehdottivat, mikä on heidän tulevaisuudessaan tärkeää. Tässä muutamia päiväkoti-ikäisten ehdotuksia:

”Värikkäissä taloissa olis hauska asua, koska värit on ihania ja niistä saa iloa.”

”On tärkeää huolehtia muista, vanhuksille pitäisi olla turvakoti.”

”Tulevaisuudessa kasveista ja eläimistä pidetään hyvää huolta.”

Osallistuvan budjetoinnin ideointi on käynnissä ja jatkuu 16. toukokuuta saakka. Kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä tai rakentaa kestävää tulevaisuutta kaupungissa. 

Osallistuvassa budjetoinnissa oululaiset ideoivat, suunnittelevat ja äänestämällä päättävät, miten 50 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen. Lisätietoa tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Tulevaisuuden ympäristöteot istutetaan nyt. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta