Siirry suoraan sisältöön

Pääministeri Sanna Marinin johdolla lukuisa joukko SDP:n ministereitä ja muita vaikuttajia Oulussa

21.11.2021

Oulun kaupungin poliittinen- ja virkajohto tapasi viikonvaihteessa lukuisan joukon SDP:n vaikuttajia pääministeri Sanna Marinista lähtien. Puolue piti viikonloppuna kaksipäiväisen puoluevaltuuston kokouksensa Oulussa.

Oulun kaupungin edustajat tapasivat muun muassa pääministeri Sanna Marinin, työministeri Tuula Haataisen, kuntaministeri Sirpa Paateron, eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen, liikenneministeri Timo Harakan sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Skinnarin.

Tapaamiset liittyivät SDP:n puoluevaltuuston kokoukseen, joka järjestettiin viikonloppuna Oulussa. Puoluevaltuuston kokoukseen osallistui SDP:n puoluejohtoa, ministereitä, kansanedustajia ja puoluevaikuttaja ympäri Suomen.

Keskustelussa olivat esillä Oulun ja pohjoisen ajankohtaisten kuulumisten lisäksi Oulun alueen edunvalvonnan kärkiteemoja, kuten työvoimapalveluiden siirron kunnille sujuva toteuttaminen, alueen liikenneasiat sekä Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeen rahoitus.

Lisäksi ministereille esiteltiin Oulun alueen kehityshankkeita kuten Radiopuistoa ja Oysteria. Molemmissa on kyse korkeanteknologian testaus- ja suunnittelualueesta, jotka edistäisivät kasvua ja koko maan kilpailukykyä. Hankkeet liittyvät Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. SDP:n vaikuttajille tuotiin tietoon myös Oulun alueen vahvaa vety-osaamista.

Jalkautumista kaduille

Demareiden ministereitä oli jo lauantaiaamuna tavattavissa oululaisilla kaduilla ja kauppakeskuksissa. Oulun Rotuaarilla olivat tavattavissa pääministeri Sanna Marin, kansanedustaja Niina Malm, ministeri Ville Skinnari, ministeri Tytti Tuppurainen ja puoluesihteeri Antton Rönnholm.

Kempeleen kauppakeskus Zeppelin Matteustorilla vieraili kansaedustaja Matias Mäkynen, ministeri Sirpa Paatero sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Muhoksen K-Supermarket Mimmin pihalle saapuivat puolestaan ministeri Tuula Haatainen ja varapuhemies Antti Rinne.

Lauantaina julkaistiin myös puolueen hyvinvointialuevaaliohjelma ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Paatero avasi SDP:n sääntömääräisen syyskokouksen Lapland Hotelssissa. Poliittisen tilannekatsauksen piti kokouksen alussa SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Marin. Oulun kaupungin vastaanotto pidettiin lauantaina kaupungintalolla ja demareiden puoluevaltuuston kokous päättyi sunnuntaina keskipäivällä.

Demarivaikuttajat vierailivat myös kaupungin vastaanotolla, jossa tervetuliaissanat lausui kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä (oik.).

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala toivotti SDP:n kuntaministeri Sirpa Paateron (vas.) ja pääministeri Sanna Marinin tervetulleiksi kaupungin vastaanotolle lauantaina Oulussa.

Lue myös