Siirry suoraan sisältöön

Oyskorona.fi kokoaa Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteen, suositukset ja rajoitukset

16.10.2020

Oyskorona.fi verkkosivusto kokoaa yhteen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset, ja kertoo ajankohtaisen tiedon maakunnan koronaepidemiatilanteesta. Sivulta löytyvät uusien tartuntojen lukumäärän lisäksi myös 7 ja 14 vuorokauden ilmaantuvuusluvut sekä Oysissa sairaalahoidossa olevien potilaiden lukumäärä. THL:n ohjeistuksen mukaisesti alle viiden potilaan kohdalla ei ilmoiteta tarkkaa lukumäärää.

Tilannetiedon lisäksi sivulle kootaan tieto Pohjois-Pohjanmaalle annetuista suosituksista ja rajoituksista. Sivulta löytyy myös ajankohtainen tieto epidemian kehittymisestä Pohjois-Pohjanmaalla viimeisen 8 viikon aikana. Sivu päivittyy kerran päivässä.

Koronaepidemia on perustasolla

Vaikka uusia koronatartuntoja todetaan tasaiseen tahtiin, Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla. Yhteensä tartuntoja on todettu keväästä saakka 245 kappaletta. Edeltävän 7vrk:n ilmaantuvuus on 3,75.

Pohjois-Pohjanmaalla tarkkaillaan koronaepidemiatilannetta jatkuvasti yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa. Jos epidemia kiihtyy, maakunnassa on valmius tehdä uusia alueellisia suosituksia ja toimenpiteitä nopeallakin aikataululla.

Koska epidemia on toistaiseksi hallinnassa Pohjois-Pohjanmaalla ja suuri osa tartuntalähteistä voidaan edelleen jäljittää, ei uusille alueellisille suosituksille tai rajoituksille ole tällä hetkellä tarvetta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mies maski päällä odottaa linja-autoa.
Maskia suositellaan käytettävän linja-autoissa. Koronasuositukset voi tarkistaa uudelta verkkosivulta. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös