Siirry suoraan sisältöön

Oyskorona.fi kokoaa Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteen, suositukset ja rajoitukset

16.10.2020

Oyskorona.fi verkkosivusto kokoaa yhteen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset, ja kertoo ajankohtaisen tiedon maakunnan koronaepidemiatilanteesta. Sivulta löytyvät uusien tartuntojen lukumäärän lisäksi myös 7 ja 14 vuorokauden ilmaantuvuusluvut sekä Oysissa sairaalahoidossa olevien potilaiden lukumäärä. THL:n ohjeistuksen mukaisesti alle viiden potilaan kohdalla ei ilmoiteta tarkkaa lukumäärää.

Tilannetiedon lisäksi sivulle kootaan tieto Pohjois-Pohjanmaalle annetuista suosituksista ja rajoituksista. Sivulta löytyy myös ajankohtainen tieto epidemian kehittymisestä Pohjois-Pohjanmaalla viimeisen 8 viikon aikana. Sivu päivittyy kerran päivässä.

Koronaepidemia on perustasolla

Vaikka uusia koronatartuntoja todetaan tasaiseen tahtiin, Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla. Yhteensä tartuntoja on todettu keväästä saakka 245 kappaletta. Edeltävän 7vrk:n ilmaantuvuus on 3,75.

Pohjois-Pohjanmaalla tarkkaillaan koronaepidemiatilannetta jatkuvasti yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa. Jos epidemia kiihtyy, maakunnassa on valmius tehdä uusia alueellisia suosituksia ja toimenpiteitä nopeallakin aikataululla.

Koska epidemia on toistaiseksi hallinnassa Pohjois-Pohjanmaalla ja suuri osa tartuntalähteistä voidaan edelleen jäljittää, ei uusille alueellisille suosituksille tai rajoituksille ole tällä hetkellä tarvetta.

Mies maski päällä odottaa linja-autoa.
Maskia suositellaan käytettävän linja-autoissa. Koronasuositukset voi tarkistaa uudelta verkkosivulta. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös