Siirry suoraan sisältöön

Oys jakaa 24 mitalia työstä koronaepidemian aikana – osa maailmanlaajuista kampanjaa

10.11.2020

Oysin henkilökunnalle jaetaan kuluvalla viikolla kädenmuotoisia mitaleja kiitokseksi koronaepidemian aikaisesta työstä. Kyseessä on maailmanlaajuinen kampanja, johon osallistuu 66 eri maata.

Hand Medal Project on maailmanlaajuinen hanke, jossa 3000 korualan tekijää 66:sta eri maasta valmisti hoitotyön tekijöille kiitokseksi koronaepidemian aikana tehdystä työtä n. 70 000 käden muotoista mitalia. Suomesta projektissa oli mukana noin 30 valmistajaa, joiden käsistä syntyi yli 400 mitalia.

Oulun yliopistollinen sairaala sai hankkeelta yhteensä 24 mitalia. Ehdokkaita mitalien saajiksi oli moninkertainen määrä, joten mitalien saajat joudutaan arpomaan.

”Koronaepidemiaan liittyvä työ on vaativaa ja henkilökunta on tehnyt työtä moniammatillisesti ja erittäin sitoutuneesti”, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallintoylihoitaja Pirjo Lukkarila.

”Lääkäreiden ja hoitajien toteuttaman potilastyön ohella tärkeää työtä on tehty mm. infektioiden torjunnassa, sairaalahuollossa sekä laboratoriossa”, Lukkarila jatkaa.

Jokaisen mitalin takana on numero, jonka kautta voi löytää nettisivulta tiedon siitä, kuka mitalin on valmistanut.

Hand Medal Project on maailmanlaajuinen korualan tekijöiden hanke, joka syntyi taiteilijoiden Iris Eichenberg (USA) ja Jimena Riosin (Argentiina) aloitteesta. Hankkeen tarkoituksena on osoittaa kiitollisuutta terveydenhuollon henkilöstölle työstä koronapandemian aikana. 3000 tekijää 66:sta eri maasta ovat valmistaneet noin 70 000 kpl käden muotoisia mitaleja.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Metalliset kädet
3000 tekijää 66:sta eri maasta ovat valmistaneet noin 70 000 kpl käden muotoisia mitaleja. Jokaisen mitalin takana on numero, jonka kautta voi löytää nettisivulta tiedon siitä, kuka mitalin on valmistanut.

Lue myös

Lue lisää aiheesta