Siirry suoraan sisältöön

Ouluun lisää korkeita rakennuksia: uuden 13-kerroksisen asuintalon rakentaminen alkoi

18.5.2021

Albertinkadun ja Uudenkadun kulmaukseen nousee uusi 13-kerroksinen tornitalo. Purkutyöt ovat alkaneet ja valmista pitäisi olla loppuvuodesta 2023.

Pohjola Rakennus on aloittanut Oulun ydinkeskustaan nousevan asuntokohteen Asunto Oy Oulun Albertin rakentamisen. Entisen diakoniaopiston paikalle rakennettava kohde on saanut myyntivalmiuden ja huoneistojen myynti on aloitettu. Kolmeentoista kerrokseen, ja osin kuuteen, kohoavan asuinrakennuksen arvioitu valmistuminen on vuoden 2023 lopulla.

Albertiin rakennetaan yhteensä 89 uutta kotia ja kerrosten välillä pääsee liikkumaan kätevästi kahdella eri hissillä. Seitsemän ylintä kerrosta mahdollistavat näkymät kattojen yli merelle saakka.

”Albert on sijainniltaan erinomainen ja täydentää hienosti asuntotarjontaamme. Hanke on osoitus aktiivisesta otteestamme kehittää mukavuusalueita Ouluun,” hanketta luonnehtii Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Ari Loukkola.

Oulun Albertin tontilla vanhan rakennuksen purkutyöt ovat parhaillaan käynnissä ja uuden rakentaminen alkaa kesäkuussa 2021.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
13- ja 6-kuusikerroksisen asuintalon pitäisi olla valmis 2023 lopulla. Kuva: Pohjola Rakennus

Lue myös

Lue lisää aiheesta