Siirry suoraan sisältöön

Oulusta käynnistyvät uudet kesäiset bussiretket Hailuodon kansallismaisemaan

23.6.2021

Hailuotoon järjestetään kesäkuun lopun ja elokuun ajan välisenä aikana aivan uudenlaisia bussikyydillä toteutettavia päiväretkiä. Päiväretket starttaavat Oulusta ja niiden yhteydessä on tarjolla useita saaressa toteutettavia päiväaktiviteetteja.

Bussiretkiä toteuttaa lauantaisin Saaga Travel Oy ja keskiviikkoisin V. Alamäki Oy. Lisäksi paikalliset oppaat ovat räätälöineet bussiretkien yhteyteen opastettuja kierroksia ja kohdevierailuja.

Bussiretket on suunniteltu niin, että matkailija ehtii päivän aikana kokemaan monipuolisesti Hailuodon kansallismaiseman ja vierailemaan uniikeissa paikallisissa palveluissa. Bussit pysähtyvät kyläkeskuksella useiden palveluliikkeiden varrella ja jatkavat matkaansa Marjaniemeen.

Päivän aikana Saaga Travelin bussi liikkuu edestakaisin saarella, jolloin matkailija voi vaihtaa helposti kohdetta ja kokea kaiken, mitä ei ole ennen voinut päivän aikana kokea ilman omaa autoa. Vaihtoehtoisena matkustusmuotona bussi on ilmastoystävällinen sekä huoleton matkustustapa. Bussin kyydissä pääset lautalle ilman jonotusta ja pystyt nauttimaan koko matkasta, sillä se on jo itsessään unohtumaton kokemus.

Panimosta käsitöihin

Kaikki Hailuotoon toteutettavat päiväretket sekä retkiohjelmat ovat löydettävissä Hailuoto-sovelluksesta, joka on ladattavissa puhelimiin ilmaiseksi. Retken aikana ehtii käydä esimerkiksi Marjaniemen majakassa, esteettömällä retkeilyreitillä, valkoisilla dyynihiekkarannoilla sekä rannalla järjestettävillä jumpilla. Keskustassa kävijällä on aikaa tutustua Hailuodon Panimon panimokierrokseen, kotiseutumuseo Kniivilään, Meriviljan puutarhaan tai ihastella paikallisia käsitöitä sekä tikkuröijyn valmistusta Luovon Puojissa – paikallisia herkkuja unohtamatta!

Bussien kyytiin on myös mahdollisuus tiedustella oman pyörän ottamisen mahdollisuutta. Hailuodossa ei ole yhtään merkittyä pyöräilyreittiä, mutta Hailuodon retkeilyreittiverkostolla on useita maastopyöräilyyn sopivia pätkiä. Suosittelemme pyöräilijöitä ja retkeilijöitä pysyttelemään poluilla, sillä suurin osa retkeilyreiteistä sijaitsee herkällä Natura 2000 -suojelualueella, joilla suojellaan sekä maastoa että eläimistöä.

Bussit liikennöivät 28.6.-8.8. välisen ajan. Hailuodon päiväretket ovat osa uutta Pohjolan rengastietä, joka on Visit Oulun lanseeraama Oulun seudun yhteinen matkailutuote ja palvelukokonaisuus. Pohjolan rengastiehen kuuluu erilaisia reittivaihtoehtoja ja kymmeniä matkailuyritysten tarjoamia elämystuotteita eri puolilla aluetta. Pohjolan rengastien avajaisia vietettiin Nallikarissa 9. kesäkuuta.

Lisätietoja Rengastiestä tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Päiväretket bussilla ja lautalla Hailuotoon ovat osa Pohjolan rengastietä, joka on VisitOulun uusi matkailukokonaisuus. Kuva:arkisto/Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta