Siirry suoraan sisältöön

Oulussakin kävellään rauhan puolesta maanantaina YK:n päivänä

24.10.2022

Uskontojen rauhankävely järjestetään tänään maanantaina 24. lokakuuta myös Oulussa. Kulkue lähtee kello 17 Toripolliisilta ja päättyy Valkeaan. Oulun lisäksi kävelyjä järjesetetään viidessä kaupungissa: Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä ja Tampereella.

YK:n päivänä 24. lokakuuta uskontojen ihmiset marssivat yhdessä rauhan ja kestävän tulevaisuuden puolesta.

Rauhankävely Oulussa lähtee kauppatorin Toripolliisi-patsaalta eli Torikatu 6:sta, ja kulkee kävelykatua pitkin kauppakeskus Valkeaan, Isokatu 25. Osallistujat voivat halutessaan ottaa kävelylle mukaan ledikynttilän.

Uskontojen rauhankävelyllä eri uskontojen ihmiset osoittavat tahtoaan liittyä YK:n hyväksymän kestävän tulevaisuuden tavoiteohjelmaan. Tämän ohjelman ihanteiden mukaisesti eri uskonnot pyrkivät poistamaan äärimmäistä köyhyyttä maailmasta sekä turvaamaan kestävällä tavalla ympäristön säilymistä.

”Uskonnoissakin olemme valmiita vaalimaan kohtuullisuutta suhteessa ympäristöömme ja välttämään vastakkainasettelua suhteessa lähimmäisiimme. Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä”, Uskot-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio sanoo.

”Uskonnoissa jaetaan perustavat arvot ympäristön kunnioittamisesta niin luonnon kuin kanssaihmisten suhteen. Uskonnot voidaan ottaa vahvemminkin mukaan kestävän tulevaisuuden tavoitteiden toteuttamiseen muiden toimijoiden rinnalle”, hän lisää.

”Uskonnoilla on maailmanlaajuisestikin paljon valtaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Nyt ympäri Suomen kokoontuu sadoittain ihmisiä useista uskonnoista osoittamaan, että uskonnollisilla toimijoilla on paljon annettavaa yhteisen rauhan ja paremman tulevaisuuden eteen.”

Kävelyt järjestää uskontojen yhteistyöjärjestö Uskot-foorumi.

Puhujat Kauppakeskus Valkean lavalla Oulussa:

Puheet alkavat noin klo 17.20:

  • Suomen ev.lut. kirkko: vs. kirkkoherra Eija Nivala, Oulun tuomiokirkkoseurakunta
  • Suomen ortodoksinen kirkko: metropoliitta Elia, Oulun ortodoksinen hiippakunta
  • Islamilaisseurakunnat Suomessa: imaami Abdul Mannan, Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta
  • Katolinen kirkko Suomessa: kirkkoherra Donbosco Thomas, Nasaretin pyhän perheen seurakunta, Oulu
  • Oulun bahá’í-yhteisö: Mary Gregory, yhteisön edustaja Oulussa
  • Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa Ry puolesta tervehdyssanat (englanniksi ja ukrainaksi) lausuu Janna Pennanen, järjestön edustaja Oulussa
  • Oulun kaupungin puolesta tervehdyksen esittää sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Lisätietoja kaikista kävelyistä tästä linkistä.

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulussa kävellään rauhan puolesta Toripolliisilta Valkeaan maanantaina 24. lokakuuta kello 17 alkaen. Osallistujat voivat halutessaan ottaa kävelylle mukaan ledikynttilän. Kuva: Uskot-foorumi

Lue myös

Lue lisää aiheesta