Siirry suoraan sisältöön

Oulussa remontoidaan kesällä leikkipuistoja, Kiiminkiin uusi keskusleikkipuisto ja koira-aitaus

31.5.2021

Oulussa peruskorjataan tulevana kesänä viisi leikkipuistoa ja rakennetaan yksi uusi keskusleikkipuisto. Leikkipuistoissa uusitaan turva-alustoja, leikkivälineitä ja kasvillisuutta sekä parannetaan tarpeen mukaan alueiden kuivatusta ja valaistusta. Kiiminkiin on tulossa kesän aikana myös Oulun uusin koira-aitaus.

Oululaisia leikkipuistoja päästään huoltamaan ja korjaamaan kesäkuukausina. Jäälissä peruskorjataan Tuokkosenmäen leikkipuisto sekä Välitalontien leikkipaikka, jonka erikoisuutena on leikkivälineiden eläinaiheinen teema. Valmiilla leikkipaikoilla päästään telmimään jälleen kesä- ja heinäkuussa.

Kallenrannan leikkipaikan peruskorjaus Oulunsalossa on aloitettu toukokuussa, ja se valmistuu jo ennen juhannusta.

Heikkilänkankaalle pumptrack-tyyppinen kumpareikko

Uusittavia leikkipuistoja ovat myös Tikkapuiston leikkipaikka Kaakkurin Kiviharjussa sekä Ajopelin leikkipaikka Heikkilänkankaalla. 

Ajopelin leikkipaikalle rakennetaan pumptrack-tyyppinen kumpareikko, ja leikkivälineissä keskeisenä teemana ovat erilaiset ajoneuvot. Tikkapuiston leikkipaikka valmistuu marraskuussa ja Ajopelin leikkipaikka syyskuussa.

Kiimiinkiin uusi keskusleikkipuisto sekä koira-aitaus

Kiiminkiin rakennetaan uutena Kiimingin keskusleikkipuisto, jonka rakentaminen on ensimmäinen osa laajempaa Kiiminkipuiston kokonaisuutta. Keskusleikkipuisto valmistuu elokuussa.

Hyviä uutisia on tarjolla myös seudun koiranomistajille, sillä Kiimingin Hakomäkeen valmistuu kesällä uusi koira-aitaus. Aitaukseen tulee isoille ja pienille koirille omat puolet eteistiloineen. Kohde valmistuu heinäkuussa.

 

Pikkupoika kiipelytelineessä (kuvituskuva).
Tulevana kesänä uusitaan leikkipuistoja eri puolilla Oulua sekä rakennetaan myös uutta. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto.

Lue myös