Siirry suoraan sisältöön

Oulussa on nyt satoja pappeja – synodaalikokouksessa pohditaan pelastuksen teemaa

27.9.2022

Suomen evankelisluterilaisen kirkon papit kokoontuvat tällä viikolla synodaalikokouksiin ympäri Suomea. Oulun hiippakunnan synodaalikokoukseen Oulussa osallistuu tiistaina ja keskiviikkona noin 350 Oulun hiippakunnan pappia.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkkojärjestyksen mukaan piispa kutsuu hiippakuntansa papit ja lehtorit vähintään joka kuudes vuosi synodaalikokoukseen, jonka tehtävänä on käsitellä teologisia kysymyksiä sekä seurakuntien hallintoa koskevia asioita. Edellinen synodaalikokous pidettiin vuonna 2016.

Synodaalikokouksen teemana on tällä kertaa Pelastus. Se haastaa pappeja pohtimaan vaativiakin teologisia kysymyksiä, joilla on merkitystä papin ja myös muidenkin kirkon työntekijöiden arjessa. Kokouksessa pohditaan esimerkiksi sitä, onko pelastus vain tuonpuoleiseen kuuluva käsite vai liittyykö se myös tähän maailmaan ja kirkon toimintaan.

Oulun hiippakunnan synodaalikokouksen pääluennot hotelli Lasaretissa pitävät Helsingin hiippakunnan piispa emeritus Eero Huovinen ja kirkon lähetystyön keskuksen vt. johtaja, teologian tohtori Elina Hellqvist.

Tiistai-iltana kello 18 pidetään  Oulun tuomiokirkossa yhteinen messu. Messun toimittaa vs. tuomiorovasti Eija Nivala ja messussa saarnaa piispa Jukka Keskitalo

Synodaalikokoukseen liittyen on julkaistu myös samanniminen synodaalikirja. Siinä kuvataan pelastukseen liittyviä keskeisiä teologisia näkemyksiä. Tavoitteena on antaa aineksia keskustelulle sekä mahdollistaa perustavien teologisten teemojen ja työn konkreettisten kysymysten vuoropuhelu.

Synodaalikirja löytyy tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tuomiokirkossa pidetään tiistai-iltana synodaalikokouksen yhteinen messu. Kuva: Oona Häikiö

Lue myös

Lue lisää aiheesta